Waarnemend burgemeester Dorine Burmanje (l) bespreekt woensdag in het geheim met de gemeenteraad of die een vonnis van de rechter gaat uitvoeren. Zo ja, dan worden geheime verslagen van gesprekken met en over haar voorganger André Baars (r) openbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Waarnemend burgemeester Dorine Burmanje (l) bespreekt woensdag in het geheim met de gemeenteraad of die een vonnis van de rechter gaat uitvoeren. Zo ja, dan worden geheime verslagen van gesprekken met en over haar voorganger André Baars (r) openbaar. © Archief, Ruben Schipper

Ermelo gooit deur dicht in hoofdpijndossier rond ex-burgemeester Baars

De Ermelose politiek gooit opnieuw de deur dicht in een van de grootste hoofdpijndossiers die de gemeente ooit kende. Dat is de bestuurscrisis die burgemeester André Baars in 2020 de kop kostte. De rechter heeft de gemeenteraad opgedragen om verslagen van vertrouwelijke gesprekken met en over Baars openbaar te maken. Of dat ook gebeurt wordt woensdag in het geheim besproken.

7 reacties

 • Jo Buitenhuis

  5 dagen geleden
  Bah, alweer. Alsof de wet niet geldt voor het gemeentebestuur. Schandelijk! Is dit het goede voorbeeld geven aan burgers? Hoeven wij voortaan ook geen verantwoording meer af te leggen voor onze daden?
 • Heimen Van Diest

  5 dagen geleden
  Stop alsjeblieft met verder procederen op kosten van de Ermelosche gemeenschap. Geef opening van zaken, trek er lering uit en ga verder met het goed besturen van de gemeente!
 • TK Dijkstra

  5 dagen geleden
  Alweer een geheime vergadering? Iets te verbergen soms? Ermelo op zijn smalst!
 • Hans van Isselmuden

  5 dagen geleden
  Daarom is destijds de met veel tam tam aangekondigde raadsenquete afgeschoten, stel je voor dat de waarheid boven water kwam. De gang van zaken kost heel veel geld en dat is gemeenschapsgeld.
 • D Toes

  6 dagen geleden
  Zo werkt de democratie en trias politica dus niet in Nederland. Heeft Burmanje haar eigen dictatuurtje? Raadsleden van Ermelo ga hier niet in mee!