André Baars op de rug gezien, terwijl de gemeenteraad vergadert over een onderzoek naar de bestuurscrisis bij de gemeente. Kan hij nog wel blijven, vraagt de gemeenteraad zich af?
Volledig scherm
PREMIUM
André Baars op de rug gezien, terwijl de gemeenteraad vergadert over een onderzoek naar de bestuurscrisis bij de gemeente. Kan hij nog wel blijven, vraagt de gemeenteraad zich af? © Archief, Ruben Schipper Fotografie

Ermelo moet geheime documenten over crisis rond burgemeester openbaar maken

Was burgemeester André Baars de grote boeman in de bestuurscrisis van 2020 in Ermelo? Of speelden zijn wethouders en de fractievoorzitters in de gemeenteraad een kwalijker rol dan tot dusver werd verondersteld? Ermelose burgers willen de onderste steen boven en stapten naar de rechter. Die bepaalt nu dat geheime gespreksverslagen openbaar moeten worden.

5 reacties

 • Jo Buitenhuis

  3 maanden geleden
  Ik ben bang dat het allemaal veel erger is dan tot nu toe werd gedacht. Een stinkende criminele beerput.
 • Hans van Isselmuden

  3 maanden geleden
  De destijds aangekondigde raadsenquête was het enige juiste geweest. Maar een gedeelte van de politiek durfde dit niet aan. En kom niet aan met de smoes dat het te duur zou worden.
 • TK Dijkstra

  3 maanden geleden
  Het is toch wel weer typisch gemeente Ermelo dat er een rechter aan te pas moet komen om de gewenste en verplichte opening van zaken te kunnen krijgen. Achterkamertjes politiek ten top! Wat ee trieste vertoning!
 • E Jansen

  3 maanden geleden
  Tja, een glas, een plas en alles blijft in Ermelo zoals het was…..
 • marina brandsen

  3 maanden geleden
  Wat een poppenkast zegt vraag me af wie in Ermelo hier belang bij heeft