De winkelstraat van Ermelo
Volledig scherm
PREMIUM
De winkelstraat van Ermelo © Bram van de Biezen

Ermelose gemeenteraad zegt ‘nee’ tegen plaatselijk coronafonds voor ondernemers

In tegenstelling tot Harderwijk, komt er in Ermelo geen extra noodfonds voor bedrijven die door de coronacrisis in geldproblemen zijn gekomen. CDA en ChristenUnie wilden daarvoor een half miljoen euro beschikbaar stellen, maar de rest van de gemeenteraad ziet dat niet zitten. Onnodig en te risicovol, is het oordeel. 

De bedoeling van het noodfonds is leningen te verstrekken aan Ermelose ondernemers die niet in aanmerking komen voor de huidige financiële tegemoetkomingen van de verschillende overheden en daarmee tussen wal en schip terechtkomen. Oppositiepartijen CDA en ChristenUnie wilden dolgraag dat de gemeente onderzoek zou doen naar de mogelijkheden. Zelf denken ze aan een eenmalige renteloze lening van 5000 euro aan Ermelose ondernemers, instellingen of maatschappelijke organisaties die hiervoor in aanmerking zouden komen. Met een maximale ‘pot’ van een half miljoen euro. Het geld zou niet door de gemeente zelf opgehoest moeten worden, maar door banken en de provincie. 

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe