Ermelose plantjes redden het nog net in continu gevecht tegen de droogte

VideoFijn voor op het terras of het strand, dat mooie weer. Maar de natuur zucht. Medewerkers van de gemeente Ermelo hebben een dagtaak aan het in leven houden van vooral jonge aanplant. Ruim een miljoen liter water heeft er al gevloeid. ,,Zo'n lang periode droogte hebben we niet eerder meegemaakt."  

Rijk Roozeboom heet het zelfverklaarde 'manusje van alles' bij het team wijkservice van de gemeente Ermelo en hij moet zelf wel lachen om die naam terwijl hij een flinke plens water in een bloemenbak bij het station giet. ,,Best toepasselijk toch? En ja, dit is best werk. Altijd mooi weer en het is dankbaar om planten op die manier in leven te houden " 

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe