Volledig scherm
De situatie. © Stefan Verkerk

Ernstig ongeluk Wezep: motorrijder botst op auto

Een motorrijder is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Veluwelaan in Wezep. De motorrijder kwam op de kruising met de Nieuwlandsweg in botsing met een auto die de kruising overstak.

De motorrijder hield zwaar beenletsel over aan het ongeval. Diverse buurtbewoners, onder wie meerdere brandweervrijwilligers, hebben eerste hulpverlening toegepast. De motorrijder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De gealarmeerde traumahelikopter die ook opgeroepen was, werd vrij snel weer afgemeld.

Diverse ooggetuigen verklaarden dat er een auto op de Veluwelaan reed die rechtsaf wilde slaan, richting de Nieuwlandsweg. Een andere auto die vanaf de Nieuwlandsweg kwam, wilde juist de Veluwelaan over steken. Op dat moment haalde de motorrijder de auto op de Veluwelaan in. De automobilist die vanaf de Nieuwlandsweg kwam, zag de motorrijder daardoor niet, waarna de aanrijding ontstond. De motorrijder klapte op de linkervoorzijde van de auto. De motorrijder is hard ten val gekomen.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA) van de politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De weg is enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe