Familie uit Harderwijk filmt meteoriet: ‘Eerste, authentieke beelden’ zegt deskundige

VideoDe familie Post uit Harderwijk heeft onbewust de meteoriet die vrijdag over Oost-Nederland vloog op videobeeld vastgelegd. ,,Dit ziet er heel echt uit", zegt deskundige Marco Langbroek als hij de video frame voor frame bekijkt. ,,Ik heb al wel wat filmpjes toegestuurd gekregen, maar dit zijn de eerste, echte beelden.”

 1. Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsenplaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’
  PREMIUM

  Cynisme na conclusie Oldebroek dat fokker niet achter nertsen­plaag zit: ,,Ze komen zeker uit de lucht vallen’’

  Rara, waar komen al die nertsen in Oosterwolde en Oldebroek vandaan? Het antwoord op die vraag komt er misschien wel nooit, na een bezoek van gemeente Oldebroek bij de enige nertsenfokker in de wijde omtrek. Conclusie: er is geen enkel bewijs dat de dieren daar vandaan komen. Gedupeerden snappen er niks van, maar zijn blij dat de overlast inmiddels lijkt af te nemen.
 2. Felle lichtbol en harde knal boven Oost-Nederland: vermoedelijk een meteoor door de dampkring
  update

  Felle lichtbol en harde knal boven Oost-Nederland: vermoede­lijk een meteoor door de dampkring

  In Oost-Nederland zijn gisteravond rond kwart voor tien veel mensen opgeschrokken door een harde knal. Op twitter vragen veel mensen, ook uit de regio, zich af wat het geweest kan zijn. Toen kwamen er ook nog berichten over een felle lichtbal. De officiële instanties konden aanvankelijk geen duidelijkheid verschaffen. Het meest aannemelijk is echter dat het een meteoor was; een stuk ruimtegruis dat verbrandt in de dampkring.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe