Familie uit Harderwijk filmt meteoriet: ‘Eerste, authentieke beelden’ zegt deskundige

VideoDe familie Post uit Harderwijk heeft onbewust de meteoriet die vrijdag over Oost-Nederland vloog op videobeeld vastgelegd. ,,Dit ziet er heel echt uit", zegt deskundige Marco Langbroek als hij de video frame voor frame bekijkt. ,,Ik heb al wel wat filmpjes toegestuurd gekregen, maar dit zijn de eerste, echte beelden.”

,,De meteoriet lijkt vrij snel te gaan", zegt Langbroek. ,,En ik zie volgens mij wat fragmentatie. Dat is die staart. Daar zitten wat lichtere stukken in, wat erop kan duiden dat ie bezig is uit elkaar te vallen.” Langbroek is een wetenschapper met een brede scope. Zo is hij niet alleen archeoloog, maar ook gespecialiseerd in meteorieten en satellieten. Hij is verbonden aan het onderzoekscentrum van Naturalis in Leiden en wordt bij waarnemingen regelmatig om zijn oordeel gevraagd. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe