Wolven op de Veluwe.
Volledig scherm
Wolven op de Veluwe. © Videostill

Faunabescherming looft 5000 euro uit voor gouden tip over schutter van wolf in Stroe: ‘Dit is een misdaad’

Degene die de gouden tip heeft over wie wolf GW1490m heeft gedood en in Stroe heeft gedumpt, kan een bedrag van 5000 euro bijschrijven op zijn of haar bankrekening. De Faunabescherming heeft dat tipgeld uitgeloofd. 

20 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het werkelijk debiel om zo,n beest af te schieten,die paar die er leven houden schoonmaak onder ziek en dood wild,bovendien,als je dat ongecontroleerd kan je ook per ongeluk iemand anders treffen,je moet toch wel een behoorlijk psychiatrisch probleem hebben als je zoiets idioots doet.zal je buurman of vader maar zijn
 • Pieter J. den Ouden

  1 jaar geleden
  Geachte Marian Claassen , wat een onzinnige vergelijking. Geen interesse om een onzin discussie te vervolgen als ik je een concrete keuze voorlegde. Kennelijk wist je daar geen antwoord op en dat had ik ook niet verwacht omdat je schaakmat stond.
 • Marian Claasen

  1 jaar geleden
  Pieter J. den Ouden Stel je eens voor. Stikkend aan de de beademing omdat je een longvirus hebt opgelopen of de kogel door een jager zodat je uit je lijden verlost bent. Denk niet dat je veel medestanders zult vinden om jagers de ziekenhuizen in te sturen om verder lijden te voorkomen. De natuur is geen sprookje maar het is wel een samenspel van dieren en de enige soort die de processen verstoort is de mens/jager.
 • J.K.G. Sleurink

  1 jaar geleden
  Voor al die wolvenhaters is het goed om te de feiten te kennen. Loslopende honden (Mechelse herders, rottweilers) bijten jaarlijks tussen de 4000-13000 schapen dood. Die lieve loslopende katten doden miljoenen jonge vogeltjes op jaarbasis. Al deze huisdieren dan ook maar de kogel? Vreemd genoeg hoor je daar niemand over, maar die 100 schapen die ten prooi vallen aan de wolf, dan is de wereld ineens te klein. Ik voel zeker met schapenhouders mee, maar ben tegen eenzijdige hetze en stemmingmakerij
 • Pieter J. den Ouden

  1 jaar geleden
  Beste Marian Claassen, stel je eens voor: een hert weet dat het de dood tegemoet gaat en heeft twee keuzes a) dood na een stressvolle achtervolging door roggelende verstikking na de keelgreep van de wolf of b) de strakke kogel van de jager. Denkt u dat a) gekozen wordt?