Wouter Terpstra bij het dichtst bij Harderwijk liggende Werelderfgoed: het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder. Terpstra is van plan om een deel van de nieuwe fietsroute ook zelf te gaan afleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Terpstra bij het dichtst bij Harderwijk liggende Werelderfgoed: het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder. Terpstra is van plan om een deel van de nieuwe fietsroute ook zelf te gaan afleggen. © Foto Freddy Schinkel

Fietsen langs al het werelderfgoed van Nederland, het kan dankzij een Harderwijks bedrijf

‘Trots als een pauw’ is  Wouter Terpstra, dat juist zijn jonge Harderwijkse bedrijf Fietsnetwerk.nl een opdracht van internationale allure binnen hengelde. De fietsroute van in totaal 800 kilometer langs alle UNESCO Werelderfgoed in Nederland werd vrijdag tijdens een fietsbeurs in Utrecht onthuld en is vanaf vandaag beschikbaar.   

Bij het horen van de naam Terpstra gaat het hart bij menig wielerliefhebber wat sneller kloppen. En inderdaad is profwielrenner Nikki Terpstra - winnaar van onder meer de klassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix - een volle neef van de in Enkhuizen geboren Wouter Terpstra.  Logisch dus, dat juist een telg uit die familie een online platform voor fietsroutes begon. 

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe