Volledig scherm
De fietsenstalling is dicht, dus zetten treinreizigers hun tweewieler op niet toegestane plekken neer. © Benjamin Buurman / via Twitter

Fietsenstallingshouder verslaapt zich: hele rits foutparkeerders bij NS-station Harderwijk

Het kan iedereen overkomen. Maar als de fietsenstallingshouder van de NS zich verslaapt, zijn de gevolgen voor veel mensen gelijk voel- en zichtbaar. Bij het treinstation in Harderwijk resulteerde de haperende wekker in een hele rits illegaal geparkeerde tweewielers. 

Benjamin Buurman maakte zich toch wat zorgen, dus vroeg hij via Twitter of Handhaving Harderwijk zijn fiets (‘en die van zo'n 300 anderen') alsjeblieft wilde laten staan. ‘En dus niet met een dieplader gaan handhaven?’

De handhavers konden de forens geruststellen. Door de overmachtsituatie blijft handhaving deze maandag uit. ,,Dat zou anders een beetje lullig zijn", zegt de medewerkster van de gemeentelijke afdeling. ,,Die mensen betalen al geld voor een abonnement op de fietsenstalling. Als ze er niet in kunnen, gaan wij dat niet handhaven.”

Regels tellen weer vanaf dinsdag

Een woordvoerster van de NS laat weten dat de latere openstelling geen structurele wijziging van de openingstijden betreft. ,,De stallingshouder had zich verslapen Dat is alles.” 

Fietsers die dinsdag weer hun stalen ros parkeren, moeten dat in de stalling doen. Want met de waarschuwende hashtag #vanafmorgenwelweer laten de Harderwijkse handhavers weten weer op hun taak berust te zijn.  

 1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

  Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

  Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.
 2. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
  PREMIUM
  Aanrader van redactie

  7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

  Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe