Volledig scherm
De fietsenstalling is dicht, dus zetten treinreizigers hun tweewieler op niet toegestane plekken neer. © Benjamin Buurman / via Twitter

Fietsenstallingshouder verslaapt zich: hele rits foutparkeerders bij NS-station Harderwijk

Het kan iedereen overkomen. Maar als de fietsenstallingshouder van de NS zich verslaapt, zijn de gevolgen voor veel mensen gelijk voel- en zichtbaar. Bij het treinstation in Harderwijk resulteerde de haperende wekker in een hele rits illegaal geparkeerde tweewielers. 

Benjamin Buurman maakte zich toch wat zorgen, dus vroeg hij via Twitter of Handhaving Harderwijk zijn fiets (‘en die van zo'n 300 anderen') alsjeblieft wilde laten staan. ‘En dus niet met een dieplader gaan handhaven?’

De handhavers konden de forens geruststellen. Door de overmachtsituatie blijft handhaving deze maandag uit. ,,Dat zou anders een beetje lullig zijn", zegt de medewerkster van de gemeentelijke afdeling. ,,Die mensen betalen al geld voor een abonnement op de fietsenstalling. Als ze er niet in kunnen, gaan wij dat niet handhaven.”

Regels tellen weer vanaf dinsdag

Een woordvoerster van de NS laat weten dat de latere openstelling geen structurele wijziging van de openingstijden betreft. ,,De stallingshouder had zich verslapen Dat is alles.” 

Fietsers die dinsdag weer hun stalen ros parkeren, moeten dat in de stalling doen. Want met de waarschuwende hashtag #vanafmorgenwelweer laten de Harderwijkse handhavers weten weer op hun taak berust te zijn.  

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe