Fietspaaltje brengt Hermen (70) op zijn laatste vakantiedag ten val: ‘Ik had dood kunnen zijn’

Wat een ontspannen afsluiter van een vakantie op de Veluwe had moeten worden, eindigde voor Hermen van Dalen in een bloederige ramp. Hij botste in Hulshorst op een onschuldig lijkend fietspaaltje, waarbij hij zijn benen en armen flink beschadigde. Als het aan de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland ligt, is die tijd voorbij en verdwijnen dat soort blokkades zo snel mogelijk. ,,Het lijkt wel strooigoed.’’

18 reacties

  • R.A. Fokkink

    2 maanden geleden
    "henk hartog 2 dagen geleden Ik fiets al 62 jaar zonder schade of valpartijen..omdat ik NOOIT naast elkaar fiets op een weg of fietspad of op een drukke weg OF aan het koekeloeren bent op de smartphone .ik fiets nooit naast m'n vrouw, nooit ! Daarom fietsen wij samen al jaren zorgeloos op de Fiets" Ervaren NL bergsporter, -60+, bedreef zijn sport een leven lang met alle voorzichtigheid en voorzorgen. En toch kwam deze week die ene seconde van ..toch niet goed opgelet?.. en kwam die fatale val!
  • H. Meestens

    2 maanden geleden
    De wegbeheerder is altijd aansprakelijk, want het is zijn weg, dat geldt ook voor het fietspad. Dat dient vrij te zijn van obstakels. In dit geval ging de gemeente snel belijning trekken, om verdere ongevallen te voorkomen. Gewoon je rechtsbijstandverzekering inschakelen!
  • A Krol

    2 maanden geleden
    Helemaal eens met henk hartog. Achter elkaar als je fietst. Wij doen dat ook. Kletsen doe je maar tijdens een stop. Het is veeeels te druk met fietsers tegenwoordig daarvoor
  • Marja Hoekstra-Louw

    2 maanden geleden
    Ik gebruik het zelf ook nog niet, maar een fietshelm zou ook de val kunnen breken. De gordel hebben we ook moeten verdragen in de auto, dus misschien toch verplicht bij levering fiets een fietshelm. Het zal nog wel lang duren voor wij Nederlanders om te buigen zijn. Ik ook, maar ik denk erover om deze herfst ermee te beginnen. De zomer is mij te warm ervoor. Wel dubbel als ik dit teruglees.
  • D Vening

    2 maanden geleden
    Als de paaltjes er niet zouden staan gaan de auto's misschien op het pad rijden, er is een reden waarom ze er staan. Daarbij kruist er net achter de paaltje een weg dus als men door de bocht de reflecterende paaltjes mist dan mist men ook degenen die op de kruisende weg rijden. Bij een bocht afremmen kan ook helpen.