Twee weken geleden voor de rechtbank in Zutphen: FNV maakt zich op voor een kort geding tegen Wibra.
Volledig scherm
Twee weken geleden voor de rechtbank in Zutphen: FNV maakt zich op voor een kort geding tegen Wibra. © Rob Voss

FNV verliest kort geding, Wibra mag personeel uren laten inhalen

UPDATEIs het slecht werkgeverschap wat de Eper textieldiscounter Wibra doet? Nee, zegt de rechter, in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. Wibra handelt gewoon volgens de cao, door zijn werknemers uren te laten inhalen die tijdens de coronalockdown waren gemist. ,,De FNV maakt Wibra ten onrechte het verwijt dat zij niet als goed werkgever handelt.’’

4 reacties

 • Pieter E Uidam

  3 maanden geleden
  En nu dus ook de loonsteun terug storten mevr. Wibra.... Personeel natuurlijk wederom kind van de rekening...
 • Erik Jansen

  3 maanden geleden
  Als het echt over 40 minuten per werknemer in de komende 35 weken gaat, dan is de actie van de FNV wel erg lachwekkend. En om mensen (=klanten) weg te zetten als bijna "minderwaardig" als je bij "dit soort" bedrijven koopt, is ook wel erg "goedkoop"...... Niet iedereen heeft een topsalaris en Wibra levert voor veel mensen wat ze willen en kunnen betalen. En daar is helemaal niks mis mee!!
 • J.H. Klaasen

  3 maanden geleden
  Tuurlijk wordt de rekening van de hele pandemie bij de werknemers neergelegd en dit wordt straks nog erger. Al die bobo's hebben lekker geprofiteerd van de steun van de overheid en nu alsnog het personeel laten opdraaien of straks zelfs ontslaan. Maar ja zo lang mensen blijven kopen bij dit soort bedrijven gaat het echt niet beter worden. Boycotten dus dit soort bedrijven dat zo met het personeel om gaat.
 • J Meinen

  3 maanden geleden
  Prima, dan ook meteen de teveel ontvangen loonsteun terug betalen.
 1. Een ode aan Hubertus: het leven van het razend populaire edelhert in tien foto's
  VIDEO
  1

  Een ode aan Hubertus: het leven van het razend populaire edelhert in tien foto's

  Hubertus is niet meer. Het razend populaire edelhert van nationaal park De Hoge Veluwe is afgelopen week bezweken aan de gevolgen van een bronstgevecht. Hubertus, herkenbaar aan zijn imposante gewei, was allesbehalve mensenschuw en is door bezoekers veelvuldig op de foto gezet. Ook onder lezers van De Stentor was het hert zeer geliefd en daarom hier een ode aan Hubertus, voor en door fans: een leven in foto’s.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe