Volledig scherm
PREMIUM
Op de Eperweg tussen Nunspeet en Epe wordt het verkeer via kartonnen dieren gewaarschuwd voor overstekend wild. © Bram van de Biezen

Fors minder wildaanrijdingen op de Veluwe, maar kans op ongelukken neemt deze winter weer toe

Het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen is vorig jaar fors gedaald in deze regio. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging Wildbeheer Veluwe. Op de Noordwest-Veluwe en in de omgeving van Apeldoorn werden in 2018 in totaal 260 botsingen met zwijnen gerapporteerd, tegen 530 het jaar ervoor. 

In heel Gelderland werden in 2018 in totaal 1.800 wildaanrijdingen gemeld. Een jaar eerder waren dat er nog 2.198. Opvallend genoeg beperkte deze daling zich vrijwel uitsluitend tot botsingen met wilde zwijnen. Het aantal aanrijdingen met edelherten, reeën en damherten bleef in deze regio namelijk nagenoeg gelijk.

  1. Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Deze cadeaus en surprises gaven jullie vanavond aan elkaar

    Het heerlijk avondje is weer gekomen. De één toog met de familie naar een restaurant om daar lekker te eten. Bij de ander kwam de goedheiligman met zijn pieten persoonlijk langs om een zak vol cadeautjes te brengen. Het is een avond van mooie surprises en oprechte gedichten en ook op social media ontkwam je vanavond niet aan pakjesavond. De Stentor zette een aantal inkijkjes in huiskamers voor je onder elkaar. Zo vierde Oost-Nederland pakjesavond:

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe