Voorzitter Pauliene Mars van Vereniging Landschap en Milieu Hattem op het bedrijventerrein H2O waar Van der Valk een nieuw hotel gaat bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Pauliene Mars van Vereniging Landschap en Milieu Hattem op het bedrijventerrein H2O waar Van der Valk een nieuw hotel gaat bouwen. © Henri van der Beek

Gaat stikstof hotel Van der Valk in Hattem nog dwarsbomen? ‘De fouten zijn overduide­lijk’

Is er gerommeld met stikstofcijfers om de bouw van hotel Van der Valk in Hattem mogelijk te maken? Vereniging Landschap en Milieu Hattem zet in elk geval grote vraagtekens bij de wijze waarop het bestemmingsplan tot stand is gekomen. ,,De fouten zijn overduidelijk.”

13 reacties

 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Hadden daar ook geen woningen kunnen staan? Urgentie voor woningen is duizendmaal hoger dan zoveelste Hotel. Laat Gemeente daar prioriteit en daadkracht tonen in plaats van marchanderen met de regels.
 • Stoel

  2 maanden geleden
  waarom zou iemand hier nu tegen zijn ? heeft deze mevrouw niets beters te doen? het is toch een industrieterrein? het transportbedrijf Bakker wat er zit stoot zeker minder uit ?
 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  We hebben veel meer behoefte aan woningbouw en zeker niet aan de zoveelste hotel. Gemeente en andere overheden spannen zich enorm in om bedrijfsvestigingen en industrieterreinen te ontwikkelen. Elke eventuele juridisch hobbel wordt zonodig vakkundig onder het tafelkleed geveegd. Als deze daadkracht ook was aangewend voor woningbouw dan hadden we geen tekort van miljoen woningen. Lopen we niet te leuren met woonruimte voor duizenden asielzoekers. Gem., ook Hattem, doen helemaal niets aan woningen
 • Arjen Noordberger

  2 maanden geleden
  Noem mij 1 reden waarom van de Valk en de gemeente Hattem zich niet aan de regels zouden moeten houden?
 • Jan Diepens

  2 maanden geleden
  Weg met die milieumaffia.
 1. Zo komt Hotel Van der Valk naast de A28 in Hattem eruit te zien (40 meter hoog met 140 kamers)
  PREMIUM

  Zo komt Hotel Van der Valk naast de A28 in Hattem eruit te zien (40 meter hoog met 140 kamers)

  Het hotel dat Van der Valk in de hoek van de A28 en de A50, op bedrijventerrein H2O, in Hattem wil bouwen, moet 40 meter hoog worden. Het bestemmingsplan moet daarvoor worden aangepast, want nu is een hoogte van maximaal 25 meter toegestaan. Het Hattemer plandeel wordt ondertussen klaargemaakt voor de komst van bedrijven. Voor de bouwvak liggen er straten, die moeten nog wel een naam krijgen.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe