De bibliotheek in Epe is een verlaten plek geworden nu Bibliotheek Noord-Veluwe alle vestigingen heeft gesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
De bibliotheek in Epe is een verlaten plek geworden nu Bibliotheek Noord-Veluwe alle vestigingen heeft gesloten. © Bibliotheek Noord-Veluwe

Geen boek meer te krijgen op de Noord-Veluwe, bibliotheek sluit alle vestigingen


Bibliotheek Noord-Veluwe sluit alle vestigingen in het werkgebied. De maatregel is het gevolg van het coronavirus. Leden van de bieb hebben niet, zoals in Apeldoorn wel het geval was, nog een laatste kans gekregen om boeken in te slaan. Wel wordt creatief nagedacht om alsnog leesvoer bij de mensen te krijgen.

,,Ik was echt heel graag nog opengebleven. Want mensen hebben volgens mij naast de supermarkt ook geestelijk voedsel nodig”, zegt biebdirecteur Hetty van de Weg. 

,,Maar het kan echt niet meer. Toen zondag bekend werd dat de horeca dicht moest, had ik dat al bedacht. Wij zijn immers ook een plek van verblijf en ontmoeting. Ik twijfelde, totdat we gisterenavond bericht kregen van het ministerie dat ook bibliotheken moeten sluiten.”

Quote

We proberen heel creatief na te denken. Misschien dat het mogelijk is boeken te bezorgen?

Hetty van de Weg, directeur Bibliotheek Noord-Veluwe

De vestigingen blijven in ieder geval tot en met 6 april gesloten. Ondertussen broedt Van de Weg op ideeën om leden tóch van boeken te voorzien. ,,We proberen heel creatief na te denken. Misschien dat het mogelijk is boeken te bezorgen? Tas bij de deur, biebpas erbij? Ik weet het nog niet. Maar laat ons even denken en hou de website in de gaten voor nieuws hierover.”

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe