De Veluwe is het gebied om volgend jaar te bezoeken volgens Lonely Planet. Wendy Pasop uit Apeldoorn is een reismeisje, trok de hele wereld over maar de Veluwe is haar thuis. Samen met Wendy zoeken we de 5 mooiste plekjes op de Veluwe.
Volledig scherm
De Veluwe is het gebied om volgend jaar te bezoeken volgens Lonely Planet. Wendy Pasop uit Apeldoorn is een reismeisje, trok de hele wereld over maar de Veluwe is haar thuis. Samen met Wendy zoeken we de 5 mooiste plekjes op de Veluwe. © Henri van der Beek

Gelderland verslaat Zeeland als zomerse vakantiebestemming: Veluwse natuur en Hanzesteden ideale combinatie

Meer Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan en daarbij ook denken aan duurzaamheid. Gelderland profiteert daar het meest van. Voor het eerst telde Gelderland deze zomer meer toeristen op een camping, bungalowpark of groepsaccommodatie dan ‘favoriet’ Zeeland.

 1. Lavins (11) familie uit Syrië overleefde aardbevingen, maar heeft dringend hulp nodig: ‘Ik slaap ’s nachts niet’
  PREMIUM

  Lavins (11) familie uit Syrië overleefde aardbevin­gen, maar heeft dringend hulp nodig: ‘Ik slaap ’s nachts niet’

  ‘Hoe gaat het met jullie? Is het al gestopt?’ Het zijn bezorgde appjes die Lavin Mohammad (11) vanuit Epe naar haar neefjes en nichtjes in Syrië stuurt. Veel van haar familieleden raakten gewond door de aardbevingen. Ze moeten hun huis uit en weten niet of ze er ooit nog terug kunnen komen. Op de school van Lavin wordt een inzamelingsactie gehouden voor slachtoffers van de aardbevingen.
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.