Margareth Pasman maakt grafstukken. Samen met de nabestaanden zet ze die naar persoonlijke wens in elkaar. Via de Geluksroute van Zorgdat heeft ze een boek met voorbeelden kunnen maken dat bij begrafenisondernemers komt te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Margareth Pasman maakt grafstukken. Samen met de nabestaanden zet ze die naar persoonlijke wens in elkaar. Via de Geluksroute van Zorgdat heeft ze een boek met voorbeelden kunnen maken dat bij begrafenisondernemers komt te liggen. © Ruben Schipper Fotografie

Geluk zit voor Margareth Pasman uit Harderwijk in het bloemstuk na de dood

Het klinkt misschien raar, maar Margareth Pasman (59) uit Harderwijk vond haar geluk in de dood. Indirect dan. Ze helpt nabestaanden met het maken van een rouwbloemstuk. Voorbeelden verzamelde ze in haar boek 'De laatste bloemen’, dat vanmiddag werd gepresenteerd. 

Voor Pasman is er een droom verwezenlijkt. Via de Geluksroute van Zorgdat kreeg ze die kans. ,,Ik wilde dit heel graag, maar wist niet hoe ik het zelf voor elkaar moest krijgen. Door de Geluksroute heb ik materialen kunnen kopen. Zoals een goede schaar en steekschuim. En Zorgdat heeft er voor gezorgd dat het boek kon worden gemaakt.”

  1. LIVE | Corona in de regio: Boetes voor ‘stiekem’ varende meiden in Zwolle, gloednieuw verpleeghuis wordt corona-hotel
    video

    LIVE | Corona in de regio: Boetes voor ‘stiekem’ varende meiden in Zwolle, gloednieuw verpleeg­huis wordt corona-ho­tel

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe