Eerst aangeven te ‘handhaven’, om daar later op terug te komen. Dat lijkt Ermelo voor de tweede keer te doen bij eendenslachter Tomassen Duck-To. Burgemeester Dorine Burmanje (boven) besloot er in het geheim over te vergaderen. Professor Michiel de Vries (onder) heeft daar bedenkingen bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerst aangeven te ‘handhaven’, om daar later op terug te komen. Dat lijkt Ermelo voor de tweede keer te doen bij eendenslachter Tomassen Duck-To. Burgemeester Dorine Burmanje (boven) besloot er in het geheim over te vergaderen. Professor Michiel de Vries (onder) heeft daar bedenkingen bij. © de Stentor

Gemeente gooit deur dicht bij hoofdpijndossier in Ermelo. ‘Niet wenselijk’, vindt professor

Ermelo ligt er al jaren voor onder vuur: hoe de gemeente optreedt - of juist niet - tegen eendenslachter Tomassen Duck-To. Harde maatregelen aankondigen, maar er daarna op terugkomen. Zo ging dat vier jaar geleden en zo tekent zich het nu opnieuw af. Is de gemeente zuiver op de graat of marchandeert ze? Terwijl die vraag zich opdringt, legt de gemeente geheimhouding op het onderwerp en maakt zich oncontroleerbaar. Is dat netjes?  

  1. ‘De landbouwconsulent is nu weer hard nodig, want wie staat anders de boeren bij?’
    PREMIUM
    opinie

    ‘De landbouw­con­su­lent is nu weer hard nodig, want wie staat anders de boeren bij?’

    Wie mag tegenwoordig het boerenerf op lopen? Dat zijn verkopers van veevoer, adviseurs van de melkbedrijven, veeartsen. Ze komen als contractpartner. Maar een goed gesprek aan de keukentafel over het boerenbedrijf, over scholing en opvoeding van de kinderen, de financiën? Dat deed je met de rijkslandbouwconsulent. Laat die snel terugkeren, stellen Jan W.J. Jacobs en Jan P.A.M. Jacobs.

Veluwe