De fonteinen op het Marktplein Nunspeet blijven water spuiten, om in te spelen en voor verkoeling.
Volledig scherm
PREMIUM
De fonteinen op het Marktplein Nunspeet blijven water spuiten, om in te spelen en voor verkoeling. © Nunspeet uit de Kunst

Gemeenten op de Veluwe draaien fonteinen dicht... of houden ze juist open

In Ermelo is het even afgelopen met spelen in het omhoog spuitende water op het Raadhuisplein. De kraan is uitgezet. In Nunspeet blijven de bedriegertjes op het Marktplein juist weer aan staan, ter verkoeling. En zo is het in elke gemeente weer anders. 

2 reacties

 • T. Rintjema

  2 maanden geleden
  Fonteinen in Ermelo uit, terwijl we nog steeds in de zomervakantie zitten. Vrij, zomers weer, en buiten spelen: Lekker met andere kinderen samen spannend door de fonteinstralen heen en ja…lekker nat worden. De fontein kan - verbinding makend tussen alle kinderen - nu eens optimaal gebruikt worden! Heerlijk toch!? Maar nee…: water besparen een goed voorbeeld geven aan de burgers, en ja: de fontein staat op een open stenen plein in de volle zon. Dus uit dat ding! Echt te triest voor woorden!
 • jan groot

  2 maanden geleden
  Ls. Ermelo is weer eens roomser dan de paus. De bedriegertjes dicht draaien om zo solidair te zijn aan de burger die zijn auto niet mag wassen en de tuin niet sproeien. Er is gekozen voor een installatie die het water hergebruikt, waarschijnlijk een kostbare en vriendelijke keuze. Zou het dan zo zijn dat er water verdampt terwijl deze bij 5°c minder warmte ook deels verdampt. De gemeente zou er goed aan doen de burgers maar ook de recreatie gasten en fikse verkoeling te bieden en een paar em
 1. Gemeentepersoneel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?
  PREMIUM
  ONDERZOEK
  6

  Gemeente­per­so­neel klaagt nauwelijks over ongewenst gedrag, maar is dat wel zo’n goed teken?

  Gemeenten in Oost-Nederland moeten meer doen om medewerkers over de drempel te trekken meldingen te doen van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen. Uit onderzoek van de Stentor onder alle gemeenten in dit deel van het land blijkt dat medewerkers niet of nauwelijks melding doen. Volgens de branchevereniging van vertrouwenspersonen is dat niet per se een goed teken.