Volledig scherm
PREMIUM
Dit zonnepark ligt bij Emmeloord en is 14 hectare groot. © Foto Freddy Schinkel

Gemeenteraad Ermelo zegt 'ja, maar’ tegen eerste zonneveld

Albert van Diest mag zijn zonneveld achter groepsaccommodatie Aalbertshoeve in Telgt gaan aanleggen. De gemeenteraad vindt het unaniem een goed plan, maar er is wel koudwatervrees. Wildgroei zou op de loer kunnen liggen.

Het gaat om een zonneveld van 3,3 hectare. Ook de daken van de gebouwen langs de Nijkerkerweg 65 komen vol te liggen met panelen. Goed voor de stroombehoefte van 700 Ermelose huishoudens. Mooi, vindt de raad unisono. De ambities zijn immers hoog: in 2030 moet de gemeente energieneutraal draaien en daarbij zijn dergelijke grootschalige projecten onontbeerlijk. 

 1. Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’
  PREMIUM
  video

  Erna filmt wolvin GW998f drie keer met haar wildcamera op de Veluwe: ‘Zou ze drachtig zijn?’

  Vlak voor de wildcamera schudt wolvin GW998f zich op 6 maart even flink uit, ze snuffelt wat in een vossenhol, en verdwijnt dan weer uit beeld. Het is de derde keer dat een wildcamera van natuurliefhebber Erna Licht uit Harderwijk de ‘Veluwse’ wolf weet vast te leggen. ,,En op deze beelden lijkt ze een stuk forser dan in augustus en oktober 2018. Misschien dat ze drachtig is?’’
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe