Gerrie uit Elspeet verdrietig en boos na brute aanval op schapen: 'Waar houdt dit op?’

met videoEen slagveld. Zo ziet het weiland van Gerrie de Jonge (40) uit Elspeet eruit, nadat haar kudde schapen is aangevallen. Zeventien dieren hebben het loodje gelegd, acht zijn (zwaar)gewond geraakt. Er wordt nog onderzoek gedaan, maar De Jonge weet wel wie de daders zijn: wolven. ,,Hoe kan het dat die beesten vrij mogen rondlopen?’’

34 reacties

 • R Barlaeus

  4 maanden geleden
  De wolf zou zo getraind moeten worden dat hij alleen op loslopende katten jaagt. Dan is het opeens een nuttig dier.
 • Leonore Bruins

  4 maanden geleden
  Ik ben het eens met Barlaeus. Naar wat ik zo zag stond er ook geen fatsoenlijk hek om de schapen terwijl de wolf al een tijdje terug is op de Veluwe. Een gewaarschuwd mens telt voor twee zou je denken. Wij hebben rond onze schapen dus ook een goed degelijk elektrisch hek gezet om ze te beschermen want ook wij wonen in wolven gebied. Wie echt hart heeft voor zijn of haar dieren beschermd ze voldoende, het is een kleine moeite. Wie daar geen zin in heeft, moet niet zeuren als het fout gaat.
 • Jules Vismale

  4 maanden geleden
  Tsjonge, hier wordt dus wel een hoop heisa over de wolf gemaakt maar willen alle wolvenhaters hierna soms een heel stel criminelen in hun achtertuin hebben die kinderen kunnen aanranden, verkrachten of vermoorden, grootmoeders gaan beroven of dat de boeren dadelijk allemaal worden uitgekocht door onze regering met het doel dat Nederland totaal wordt volgebouwd? Want tenslotte moet de natuur altijd leuk, lief en aardig zijn terwijl wij mensen daar veel meer schade aanrichten dan de wolf!
 • Evert Malestein

  4 maanden geleden
  Alle drogredenen ten spijt is er geen verstandige, praktische redenering te bedenken waarom de wolf moest terugkeren. Na 200 jaar is NL namelijl nogal veranderd. Wij en de natuur hebben het die 200 jaar prima zonder wolf gered. Totaal overbodig, integendeel hij richt zoveel schade en verdriet aan dat er maar een conclusie zonder nadelige gevogen is: weg met de wolf, niet goed dan maar kwaadachiks. Op zijn minst opheffen de bijzondere status en hopelijl steken er velen een (snel) weg over.
 • G. Schouten

  4 maanden geleden
  Op dierendag staat het huisdier centraal. Barlaeus daar heeft u een punt. De lieve gezellige huiskat is inderdaad een echte rover. Ze pakken niet alleen muizen, maar ook teveel zang- en weidevogels, zelfs jonge hazen en konijnen. Ook dit is geen natuurlijke selectie. Verwilderde zwerfkatten horen net als de wolf opgenomen te worden in de jachtwet. Trakteer de huiskat op een looplijn in eigen tuin en een belletje.