Foto ter illustratie, de opvang van daklozen komt in de buurt van restaurant 't Draakje aan de Molenweg, specifieker wil de gemeente Harderwijk de locatie niet aanduiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie, de opvang van daklozen komt in de buurt van restaurant 't Draakje aan de Molenweg, specifieker wil de gemeente Harderwijk de locatie niet aanduiden. © Wilbert Bijzitter

Gespreid bedje in paviljoen Hierden voor Noord-Veluwse dak- en thuislozen

Voor vier Noord-Veluwse dak- en thuislozen stond dinsdag een gespreid bedje klaar in Hierden. De dak- en thuislozen kunnen normaal gesproken terecht in Harderwijk, maar vanwege de coronacrisis willen de Veluwse gemeenten ook deze doelgroep veilige opvang bieden. En vooral: meer ruimte geven.

Bij de opvanglocatie aan de Thorbeckelaan in Harderwijk kunnen onder normale omstandigheden negen mensen terecht. Het betreft een opvangvoorziening voor de hele regio Noord-Veluwe. Tot op heden maakten zeven dak- en thuislozen gebruik van de voorziening. ,,Maar in de huidige corona-tijd vinden we de ruimte die beschikbaar is te minimaal om de mensen veilig op te vangen’’, laat de gemeente Harderwijk weten.

  1. Harderwijkse school viert ‘geslaagdendag’ met tweehonderd minifeestjes aan de voordeur
    PREMIUM
    Video

    Harderwijk­se school viert ‘geslaag­den­dag’ met tweehon­derd minifeest­jes aan de voordeur

    Ook al weten de meeste leerlingen allang dat ze hun diploma hebben, toch ging vandaag - op ‘nationale geslaagdendag’ - overal officieel de vlag (met tas) uit. Veel scholen maakten van de gelegenheid gebruik om er toch iets bijzonders van te maken. Zoals het Morgencollege in Harderwijk, waar de mentoren met taart, confetti en cijferlijsten op pad gingen. ,,In plaats van een groot feest, vieren we nu tweehonderd kleine feestjes.’’

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe