Een bronzen beeld van Natjasja Bennink als voorbeeld. In Harderwijk worden de modellen niet naakt, maar in visserskleding vereeuwigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bronzen beeld van Natjasja Bennink als voorbeeld. In Harderwijk worden de modellen niet naakt, maar in visserskleding vereeuwigd. © Natasja Bennink

Gezocht: verliefd Harderwijks stel voor bronzen beeld De Kus

Een manshoog bronzen beeld van jou en jouw geliefde op een prominente plek in Harderwijk. Het is eens wat anders dan een bos bloemen, en het blijft ook nog eens veel langer goed. En dus melden zich op Valentijnsdag al aardig wat verliefde stelletjes bij het Harderwijker Stadsmuseum om model te staan voor De Kus. 

Het bronzen beeld is onderdeel van de nieuwe koers die het Stadsmuseum wil gaan varen om de lokale geschiedenis uit te dragen. Nu gebeurt dat nog vrij statisch en ouderwets, in het pand aan de Donkerstraat, maar er zijn vergaande plannen voor een concept voor binnen en buiten de muren van het museum. Het Koloniaal Werfdepot, de Gelderse Munt, de universiteit, het Belgenkamp: op al die plaatsen moet straks iets te beleven zijn. Het ‘Stadsmuseum 2.0’ kost zo’n acht ton en wordt voor bijna de helft betaald van een bijdrage van de Bank Giro Loterij. Volgend jaar moet het zover zijn.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe