Hulpdiensten rukten massaal uit naar het ziekenhuis in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten rukten massaal uit naar het ziekenhuis in Harderwijk. © Bram van de Biezen

Gloednieuwe noodstroom St Jansdal Harderwijk laat het afweten

Grote stroomstoringDe noodstroomvoorziening van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk werkt niet naar behoren. Eén of meerdere aggregaten sloegen niet aan toen vanochtend de stroom in het ziekenhuis uitviel. Juist dan moeten de aggregaten de stroomvoorziening automatisch kunnen overnemen. 

4 reacties

 • F. Post

  1 jaar geleden
  Net wat Ton Veenbrink schrijft , waarschijnlijk groot vloerkleed.
 • J Visser

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk heeft de nobreak gefunctioneerd en dus zijn de preferente groepen wel van spanning voorzien. Maar die kunnen slechts tijdelijk voeden een moeten met een noodstroom voorziening, waarschijnlijk diesel maar volgens mij had St Jansdal eerder gasgeneratoren, uiteindelijk ook weer gevoed worden. Gasgeneratoren zijn alleen niet meer geschikt voor noodstroom omdat gasdruk niet gegarandeerd is bij een spanningsuitval. Al met al veel vragen en ik hoop op een goed onderzoek.
 • J Rossingh

  1 jaar geleden
  Verkeerde mensen weer ontworpen en.niet getest
 • Ton Veenbrink

  1 jaar geleden
  Ik ben erg benieuwd wanneer stentor gaat berichten over deze calamiteit. Het ziekenhuis zegt er is niks aan de hand. Stentore zegt dat de noodvoorziening niet werkte. Misschien een WOB verzoek bij de burgemeester die de veiligheid moet handhaven? Waarschijnlijk horen we hier (zoals altijd) nooit meer iets van.
 1. Komt er dan toch een brug over het Wolderwijd? Dit is het ontwerp van de 16-jarige Maxim
  PREMIUM
  met video
  26

  Komt er dan toch een brug over het Wolderwijd? Dit is het ontwerp van de 16-jarige Maxim

  Er zijn geen dure ontwikkelaars aan te pas gekomen, maar de creativiteit van de 16-jarige Maxim uit Zeewolde. Terwijl Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de samenwerking zoeken rond het Wolderwijd maakt hij letterlijk de verbinding. De wethouders van de drie gemeenten zijn enthousiast over zijn fietsbrug tussen Strand Horst en Zeewolde. ,,Dit soort initiatieven juichen we toe.”
  Zeewolde, Ermelo, Harderwijk