Jos van Wijk en Almatine Leene op hun neutrale terrein in Epe.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos van Wijk en Almatine Leene op hun neutrale terrein in Epe. © Rob Voss

God of de mens: wie bepaalt wanneer je dood mag? Predikant Leene en de man van middel X in gesprek

OP NEUTRAAL TERREINVakantie, tijd voor bezinning! We hebben twistgesprekken over religie, sport, politiek, mens en de dood. Bij de serie ‘Op Neutraal Terrein’ kruisen bekende streekgenoten degens. Ze koesteren raakvlakken, dan botsen ze weer. Vandaag mediapredikant Almatine Leene (38) en Laatste Wil-voorzitter Jos van Wijk (73). Wie bepaalt wanneer je dood mag: God of de mens?

17 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het heel goed dat er veel artsen zijn die je een laatste zetje willen geven als je in de stervensfase zit en dat wilt,
 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Ieder heeft recht op zijn eigen opvattingen en geloof, mits die niet opgedrongen wordt aan anderen. Dus geen Jehova's aan de deur en geen beierende kerkklokken. Recht op zelfbeschikking moet er ook zijn, mits deze doordacht en getoetst is door ter zake kundigen. Wat we niet moeten willen dat mensen uit wanhoop een impulsieve, onomkeerbare daad plegen. Zo gek is de huidige euthanasie wet nu niet geregeld.
 • Martin Eigendom

  2 maanden geleden
  Trouwens kunnen gelovigen niet consequent zijn want bij de dood beslist god maar bij leven niet Want ik heb ze nog nooit horen protesteren tegen IVF. Ik geloof niet in een god maar ga zelfs een stap verder want volgens mij bestaan er helmaal geen goden. Van welk geloof dan ook.
 • Martin Eigendom

  2 maanden geleden
  #Meerdink Ja ieder heeft het recht over zijn eigen lichaam te beslissen. Alleen niet om humaan te mogen gaan slapen en dan niet meer wakker worden. Totdat dat eindelijk geregeld is voor iedereen zullen er mensen zijn die naar andere middelen grijpen zoals vandaag weer in Apeldoorn. En ja met risico anderen te traumatiseren. Het is niet anders.
 • Ongeveer Precies

  2 maanden geleden
  Zullen we beslissingen over leven en dood in elk geval niet overlaten aan denkbeeldige vriendjes? Het zou sowieso wel een prettige gedachte zijn om onzichtbare sporookjesfiguren geen stem te geven in landelijk beleid.