Boeren leggen een krans met hooibaal bij het oorlogsmonument.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren leggen een krans met hooibaal bij het oorlogsmonument. © Mark Boeve

Groep boeren wil discussie over omgekeerde vlag beslechten met daad in Wezep: ‘We hebben respect’

Een herdenkingskrans met hooibaal en boerenzak. Zo wil een groep boeren bij het oorlogsmonument in Wezep duidelijk maken dat het omkeren van de Nederlandse vlag als protestsymbool niets te maken heeft met gebrek aan respect voor het vaderland, zegt betrokken agrariër Mark Boeve. Naast de kranslegging heeft de actiegroep opnieuw tientallen vlaggen in de gemeente Oldebroek opgehangen.

20 reacties

 • Bert van de Grift

  5 dagen geleden
  Jan Willemsen jij komt er nog wel eens achter als je aan het honger lijden bent. Dat is dan je eigen schuld
 • Kas Van Dam

  5 dagen geleden
  @Berna Van der velde, wie heeft er niet door wat er speelt? Ik wel. U beseft kennelijk dat zo'n 90% van wat die boeren produceren helemaal niet in uw of mijn koelkast terecht komt maar voor de export is. Goed voor de portemonnee van de boer in kwestie en ook een klein beetje voor de schatkist. Maar verder hebben we er als land bar weinig aan! Dus kijk even verder dan de neus lang is of wat de FDF propaganda u op de mouw poogt te spelden....
 • Jan Willemsen

  6 dagen geleden
  Dit geeft het niveau van deze beroepsgroep aan. Geen gevoel voor ons land. TRUMP is calling you
 • Neon Tetra

  6 dagen geleden
  Erg respectloos wat hier gebeurd om je eigen sores van dit moment te vergelijken met de Tweede Wereld oorlog. Het ontbreekt aan elk historisch besef wat er zich toen heeft afgespeeld. Meer als 50 miljoen mensen die omkwamen waaronder 6 miljoen Joodse mensen en dan nu een krans leggen bij een monument ter ere van alle slachtoffers van de oorlog. En ja de boeren worden nu hard getroffen maar zoals het systeem nu draait blijven ook alleen maar grote boeren over met alle subsidie regelingen
 • Berna Van der velde

  6 dagen geleden
  Ik vind het een goede en vreedzame actie van de boeren. De omgekeerde vlag staat voor Nederland in nood! Als ik al deze reactie's lees besef ik des te meer dat een groot deel van de mensen niet door heeft wat zich werkelijk afspeelt en er gaande is in de wereld. Als men de boeren weg wil hebben bedenk dan wel waar u straks uw voedsel vandaag gaat halen. Kijk uw koelkast na, wat komt daar niet van de boer vandaan. Bedenk wel.dat na de boer de burgers aan de beurt zijn!
 1. ‘De landbouwconsulent is nu weer hard nodig, want wie staat anders de boeren bij?’
  PREMIUM
  opinie

  ‘De landbouw­con­su­lent is nu weer hard nodig, want wie staat anders de boeren bij?’

  Wie mag tegenwoordig het boerenerf op lopen? Dat zijn verkopers van veevoer, adviseurs van de melkbedrijven, veeartsen. Ze komen als contractpartner. Maar een goed gesprek aan de keukentafel over het boerenbedrijf, over scholing en opvoeding van de kinderen, de financiën? Dat deed je met de rijkslandbouwconsulent. Laat die snel terugkeren, stellen Jan W.J. Jacobs en Jan P.A.M. Jacobs.

Veluwe