Groep fotografen besluipt wolf op de Veluwe, expert reageert woedend: ‘Dit is crimineel gedrag’

Met videoEen roedel fotografen die een wolf insluit op Nationale Park de Hoge Veluwe. Het lijkt de wereld op zijn kop, maar het gebeurde vrijdag toch echt. Glenn Lelieveld van de Zoogdiervereniging baalt als een stekker. ,,Met dit gedrag creëer je een probleemwolf.’’

71 reacties

 • Jules Vismale

  6 dagen geleden
  @Wil Koers, dan had je eens moeten zien of meemaken wat voor een vreselijke plaag bepaalde "voetballiefhebbers" zijn in Brussel en Antwerpen! Als de wolven dat zagen waren ze meteen op de vlucht geslagen!
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @G. Schouten, ik hoef van jou beslist geen complimenten te ontvangen gezien jouw wolvenhaat en wil je soms ook alle honden gaan verketteren die jaarlijks schapen, geiten, pony's, reeën etc. doodbijten omdat deze dieren nooit hebben geleerd zich tegen honden te verzetten? Wandelaars, fietsers etc. die echter met kinderen of honden door bossen heen wandelen en daar een hoop troep achterlaten of wild opjagen zijn beslist geen natuurliefhebbers en ik geloof al decennia's lang niet meer in Roodkapje!
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Beste Jules, Wat een onsamenhangend verhaal perst u uit uw brein. Wolven die alleen kwaliteit kiezen geen kwantiteit. Gewoon om te huilen. Lees de krant eens! Dat bijv. schapen, pony's, kalveren, zich niet tegen wolven kunnen weren. Nee natuurlijk niet. Hoe verzint u het? Mensen mogen gewoon wandelen en fietsen over paden in het bos. Dat er verkeersslachtoffers onder het wild vallen, zal zeker niet met opzet gebeuren. Op de Veluwe heet onzinnig kletsen: geneul. Ik complimenteer u hiermee.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  @Wil Koers, de enigsten die een ware plaag op de Veluwe zijn lijken mij bepaalde groepen mensen die de rust van het wild daar verstoren, een hoop troep achterlaten in de natuur, hun honden en kinderen overal laten loslopen zonder toezicht, elkaar al vrij onvriendelijk bejegenen, heel wat grootwild doodrijden en denken dat zij het alleenrecht in de bossen hebben! Wolven regelen alleen de kwaliteit van hun prooien en niet de kwantiteit en tam vee heeft niet geleerd om zich tegen wolven te weren.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Jan Kwakkel @Eggerding helemaal waar. Nou de politiek nog, in verkiezingstijd zoeken ze de mensen op en doen loze beloftes. Als ze vervolgens in de 2e kamer zitten mogen ze zelf niet opgezocht worden.