Volledig scherm
PREMIUM
Raul Midón speelt op 18 april in Harderwijk, de Amerikaan is dit jaar genomineerd voor een Grammy Award als beste jazz-zanger. © Blair Allen

Harderwijk is een jazzstad; nieuwe editie Jazzdagen

Jazzdagen Harderwijk gaat zijn derde jaar in, met tien nieuwe concerten in 2019. Voor jazz is belangstelling in de regio Harderwijk, constateert organisator Rini Brandsen. ,,Het moet wel een beetje toegankelijke jazz zijn,’’ zegt hij erbij.

Brandsen kondigt met trots de derde jaargang aan van Jazzdagen Harderwijk. Niet meer een festival met alle jazzconcerten in twee weken tijd, zoals bij de start in 2017, maar tien concerten, verspreid over het jaar 2019. Niet meer in de twee concertzalen (Estrado en Catharinakapel), maar uitsluitend nog in de Catharinakapel.

 1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
  PREMIUM

  Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

  Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Veluwe