Harderhaven met rechts op de achtergrond de binnenstad van Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Harderhaven met rechts op de achtergrond de binnenstad van Harderwijk. © Bram van de Biezen

‘Harderwijk moet stukje van Zeewolde annexeren en Harderhaven gebruiken voor stadsuitbreiding’

PollHarderwijk loopt tegen haar grenzen aan en moet daarom uitbreiden richting Zeewolde. Dat bepleit D66 Harderwijk-Hierden. ,,In Harderhaven, net voorbij het Aquaduct Veluwemeer, liggen prachtige kansen voor een nieuwe fase van het Waterfront’’, betoogt fractievoorzitter Martijn Pijnenburg.

3 reacties

 • Chris Zeephat

  1 maand geleden
  Dat zou een mooi plan zijn. Hier wordt al jaren over gefilosofeerd bij de gemeente Harderwijk, afdeling RO. Harderwijk loopt tegen haar huidige grenzen aan, dus zullen deze verzet moeten worden net als bij andere groeiende steden. Ik denk wel dat een project als dit nog best ver weg is en er vele andere opties nog mogelijk zijn in de tussentijd. Zoals de glindweg, eendengebied en binnenstedelijke locaties.
 • Ronald van der Valk

  2 maanden geleden
  Alhoewel een aantrekkelijk idee, weet ik niet of Harderwijk dit wel moet willen. Harderhaven ligt niet op het land, maar is onderdeel van een droogmakerij, met alle Ruimtelijke Ordeningsregels die daar bij horen. Harderwijk heeft daar geen kennis of ervaring mee: het ligt sinds de stichting immers boven zeeniveau. Waarschijnlijk heeft zelfs de provincie die kennis niet. Als alternatief kan Harderwijk beter de resterende helft van het Ermelo van R. Gerritsen overnemen.
 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  In de middeleeuwen hebben ze al een muur om Harderwijk gezet om de Harderwijkers daar binnen te houden. Na eerst half Ermelo geannexeerd te hebben is nu Zeewolde aan de beurt.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe