Harderhaven met rechts op de achtergrond de binnenstad van Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Harderhaven met rechts op de achtergrond de binnenstad van Harderwijk. © Bram van de Biezen

‘Harderwijk moet stukje van Zeewolde annexeren en Harderhaven gebruiken voor stadsuitbreiding’

PollHarderwijk loopt tegen haar grenzen aan en moet daarom uitbreiden richting Zeewolde. Dat bepleit D66 Harderwijk-Hierden. ,,In Harderhaven, net voorbij het Aquaduct Veluwemeer, liggen prachtige kansen voor een nieuwe fase van het Waterfront’’, betoogt fractievoorzitter Martijn Pijnenburg.

3 reacties

 • Chris Zeephat

  5 maanden geleden
  Dat zou een mooi plan zijn. Hier wordt al jaren over gefilosofeerd bij de gemeente Harderwijk, afdeling RO. Harderwijk loopt tegen haar huidige grenzen aan, dus zullen deze verzet moeten worden net als bij andere groeiende steden. Ik denk wel dat een project als dit nog best ver weg is en er vele andere opties nog mogelijk zijn in de tussentijd. Zoals de glindweg, eendengebied en binnenstedelijke locaties.
 • Ronald van der Valk

  6 maanden geleden
  Alhoewel een aantrekkelijk idee, weet ik niet of Harderwijk dit wel moet willen. Harderhaven ligt niet op het land, maar is onderdeel van een droogmakerij, met alle Ruimtelijke Ordeningsregels die daar bij horen. Harderwijk heeft daar geen kennis of ervaring mee: het ligt sinds de stichting immers boven zeeniveau. Waarschijnlijk heeft zelfs de provincie die kennis niet. Als alternatief kan Harderwijk beter de resterende helft van het Ermelo van R. Gerritsen overnemen.
 • R. Gerritsen

  6 maanden geleden
  In de middeleeuwen hebben ze al een muur om Harderwijk gezet om de Harderwijkers daar binnen te houden. Na eerst half Ermelo geannexeerd te hebben is nu Zeewolde aan de beurt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe