Wethouder Edwin Enklaar bij de ingang van Slenck & Horst, een van de vier parken in de gemeente Harderwijk die de afgelopen jaren is omgevormd tot een woonwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Edwin Enklaar bij de ingang van Slenck & Horst, een van de vier parken in de gemeente Harderwijk die de afgelopen jaren is omgevormd tot een woonwijk. © Ruben Schipper Fotografie

Harderwijk nam de gok en vormde vier vakantieparken om tot woonwijken. Wie volgt?

Met pollTaak volbracht, missie geslaagd. Twintig jaar nadat parkbewoners en de gemeente Harderwijk op voet van oorlog leefden, zijn vier vakantieparken veranderd in woonwijken. De Veluwse havenstad vervulde hiermee een pioniersrol en stelde een voorbeeld dat nu overal in ons land wordt gevolgd. ,,Gemeenten uit alle windstreken komen bij ons kijken hoe wij dit hebben geflikt.’’

5 reacties

 • Rico Wanschers

  1 maand geleden
  Alle negatieve reaties. Onzin. De parken en de omgeving worden door de eigenaren onderhouden. Belastingen worden gewoon betaald. Als een woning in de WOZ nog maar de helft waard is of achterblijft in waardevermeerdering hoor je ook niemand over vergoeding. Maar wel over afromen. Gemeenten hebben niet geinvesteerd in die parken. Daarom is de grond goedkoper. En een woning is niet goedkoper. De bouw van zon woning kost overal het zelfde.
 • Ilona Stolk

  2 maanden geleden
  Beste Willie Van Schajik, google maar op dit park, de schattige houten huisjes moesten toen al wijken voor de bosvilla's. Voor drie ton koop je daar niets. Het is gewoon een luxe resort voor tig x modaal. Zou ik ook prima vinden als ik de geschiedenis niet zou kennen.
 • Willie Van Schajik

  2 maanden geleden
  Ik word er zo boos om steeds weer het verhaal dat als een recreatie woning legaliseert je het als winst object ziet wanneer je in een huis woont en dat voor 30.000 euro koop ,verkoop je hem nu misschien voor 3 ton het gaat om wonen en niet om winst ieder kan makkelijk oordelen je gaat niet voor niets in een recreatie woning wonen zijn er huizen ?de wachttijd is nu 12 tot 15 jaar en onbetaalbaar mensen wonen recreatief en hebben tevens nog een huis voor hun adres .
 • Ilona Stolk

  2 maanden geleden
  De mensen die er toen gingen wonen wisten deksels goed dat het niet mocht. Ze ruilden hun eigen stulpje met een bosvilla, lekker illegaal in het groen. Vakantiehuisje? Dat is en was zeker toen een understatement. Als je je niet aan de regels en de wet houdt kun je het ver schoppen in Harderwijk.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  Vertel er ook even bij dat de bewoners moesten bijdragen voor geluidswal €.12000 per huisje. Tja en de chalets werden 2- 3 zoveel waard.