Bert Holleman (midden) kwam met het voorstel om ook in Harderwijk taxussnoeisel in te zamelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Holleman (midden) kwam met het voorstel om ook in Harderwijk taxussnoeisel in te zamelen. © Ruben Schipper Fotografie

Harderwijk start proef met inzameling taxussnoeisel voor kankermedicijn

Wie een taxus in de tuin heeft en bij wil dragen aan de bestrijding van kanker kan komende zomer de jonge scheuten snoeien en inleveren bij de gemeente Harderwijk. Een stofje in het snoeisel wordt na bewerking gebruikt als bestanddeel voor chemokuren. Bij wijze van pilot komen er twee inzameldagen. 

 1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
  PREMIUM

  Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

  Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.
 2. Ondanks ‘ronselen’ vreest Dorpspartij Eper politiek uit te moeten: ook Epe Liberaal haakt af
  PREMIUM

  Ondanks ‘ronselen’ vreest Dorpspar­tij Eper politiek uit te moeten: ook Epe Liberaal haakt af

  In Epe is verbaasd gereageerd op een poging tot ‘ronselen’ van kandidaat-raadsleden door de Dorpspartij. Fractievoorzitter Rien van der Vlies is zich van geen kwaad bewust. Hij spreekt van een ultieme poging tot een kandidatenlijst te komen voor de komende verkiezingen. Door gebrek aan mensen dreigt de Dorpspartij van het politieke toneel te verdwijnen. Epe Liberaal heeft die knoop al heeft doorgehakt.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe