Wethouder Christianne Van der Wal juicht om de verkiezingsuitslagen in 2018. Rechts naast haar de huidige lijsttrekker Menno Doppenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Christianne Van der Wal juicht om de verkiezingsuitslagen in 2018. Rechts naast haar de huidige lijsttrekker Menno Doppenberg. © Ruben Schipper

Harderwijk wil thuisbasis zijn voor kersverse minister Christianne van der Wal

‘Den Haag krijgt met Christianne van der Wal een minister die goed weet wat ze wil.’ En ‘Ze is als persoon positief, energiek en een doorzetter. Dat herken je ook in haar als bestuurder.’ In Hierden zijn ze maar wat trots op de nieuwe VVD-minister, die VV Hierden vaak langs de lijn stond aan te moedigen. 

 1. Gelderse stikstofminister Christianne van der Wal wacht ‘onmogelijke opgave’
  PREMIUM

  Gelderse stikstofmi­nis­ter Christian­ne van der Wal wacht ‘onmogelij­ke opgave’

  Christianne van der Wal, de nieuwe minister van Stikstof en Natuur, begint aan een onmogelijke klus. Dat zegt oud-CDA-Kamerlid, nu lid van de BoerBurgerBeweging en nog altijd melkveehouder Maurits von Martels. ,,Zij moet de uitstoot van stikstof omlaag brengen. Maar de doelstellingen die in het regeerakkoord staan zijn te ambitieus en volstrekt onrealistisch. Dat kan nooit. Ik wens haar veel sterkte.”
 2. Aurora gaat Mont Ventoux beklimmen, met de aan ALS overleden agent Simon (70) op haar schouder: ‘Deze wordt voor jou’
  PREMIUM

  Aurora gaat Mont Ventoux beklimmen, met de aan ALS overleden agent Simon (70) op haar schouder: ‘Deze wordt voor jou’

  Agent Simon Hoekstra (70) was een bekend gezicht op de wateren van de Kop van Overijssel, maar overleed in januari aan de slopende spierziekte ALS. Tot verdriet van collega Aurora Lieske, die onder de hoede van Hoekstra opgroeide binnen de politie. De Heerdense gaat hardlopend de Mont Ventoux beklimmen, om geld op te halen voor onderzoek. ,,Simon was voor mij een politievader.”

Veluwe