Abel Tamimi (20 jaar) heeft het Jeugdlintje 2021 gewonnen. Hij werd door meerdere mensen voorgedragen omdat hij op verschillende terreinen actief is als vrijwilliger. Zo tolkt en vertaalt hij voor mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Ook is hij lid van de bewonersraad van het asielzoekerscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Abel Tamimi (20 jaar) heeft het Jeugdlintje 2021 gewonnen. Hij werd door meerdere mensen voorgedragen omdat hij op verschillende terreinen actief is als vrijwilliger. Zo tolkt en vertaalt hij voor mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn. Ook is hij lid van de bewonersraad van het asielzoekerscentrum. © Ruben Schipper Fotografie

Harderwijks jeugdlintje voor azc-bewoner Abel: ‘Taal eerste stap om cultuur te begrijpen’

Abel Tamimi wil als tolk en vertaler een voorbeeld zijn voor andere vluchtelingen. Hij wil zijn talenten verzilveren en leert hun Nederlands. De jonge azc-bewoner (20) uit Irak heeft daarvoor de waardering gekregen met het Jeugdlintje van de gemeente Harderwijk.

  1. Smeekbede Noordgouw Heerde aan gemeente: ‘Stel renovatie niet langer uit’

    Smeekbede Noordgouw Heerde aan gemeente: ‘Stel renovatie niet langer uit’

    Christelijk college De Noordgouw wil dat de gemeente Heerde spijkers met koppen slaat over de 10 miljoen euro die nodig is voor een ingrijpende renovatie van de school aan de Eperweg. Het college van burgemeester en wethouders wil daarover pas in juli een beslissing nemen, maar dat is volgens directeur Marco de Vries veel te laat. ,,Onze deadline is 31 januari, anders laat u leerlingen en medewerkers letterlijk een jaar langer in de kou staan.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe