Gerwin Toonstra en Wilma Aalvanger van de projectgroep Marnixstraat voor de nieuwbouw die inmiddels in volle gang is.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerwin Toonstra en Wilma Aalvanger van de projectgroep Marnixstraat voor de nieuwbouw die inmiddels in volle gang is. © Bram van de Biezen

Harderwijkse buurt woest na stormloop op 16 woningen, ‘ineens mag iedereen hier wonen!’

,,We zijn voorgelogen door de gemeente’’, zeggen bewoners van de Marnixstraat in Harderwijk. De zestien nieuwe appartementen in de straat zouden bedoeld zijn voor senioren, maar nu blijkt dat iedereen er in kan. Meer dan 2000 inschrijvingen zijn er al. ,,Dat moet per direct stoppen.’’ Gemeente en verhuurder Uwoon zitten met de handen in het haar.

6 reacties

 • E Berg

  2 maanden geleden
  De regel economisch verbonden met plaats invoeren. Dat scheelt volgens mij een hoop mensen van buiten de plaats.
 • D Bastiaannet

  2 maanden geleden
  Moet je tegenwoordig alles opnemen als je in gesprek gaat met de gemeente. Maar ja dan hebben ze weer een andere smoes om er onder uit te komen
 • JP Dokter

  2 maanden geleden
  Het is een grof schandaal. Wat er in Den Haag dagelijks gebeurd vertaald zich nu naar de provinciale en gemeentelijke overheden. Zij denken, wat zij kunnen, kunnen wij ook. Het is een grof schandaal!!!! Plat branden die nieuwbouw. Dan niemand er in.
 • henk hartog

  2 maanden geleden
  Tja, woningnood is hoog, zeer lange wachtlijsten.. Eigenlijk had er meer woningen moeten komen op die plek, oftewel in de hoogte bouwen ! Maar er is nog genoeg plek in vele dorpen of kleine steden om daar wat huurcomplexen te bouwen.. Ja, ook de nw Nederlanders willen een huurwoning! Zelfs m'n dochter wacht al 7 jaar op een huurwoning. Dus meer ACTIE Denhaag. En STOP met die Huisjesmelkers die alles opkopen om hogere huur te vragen.
 • J Kruize

  2 maanden geleden
  Het niet kunnen herinneren word een epidemie bij bestuurders.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe