Een mountainbiker in het Leuvenumse bos bij Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mountainbiker in het Leuvenumse bos bij Harderwijk. © Bram van de Biezen

Harderwijkse mountainbikers vrezen dat er een einde komt aan vrij fietsen in het bos

De mountainbikers van Wielervereniging Noord Veluwe maken zich grote zorgen. Zij vrezen dat ze straks niet langer vrij door het bos kunnen fietsen, maar gebonden zijn aan de officiële mtb-routes. ,,Dat terwijl deze parcoursen niet voor iedereen geschikt zijn.’’

10 reacties

 • Bernhard Muts

  1 jaar geleden
  Yes! Ga lekker wandelen of hardlopen in het bos in plaats van achterlijk hard over smalle bospaadjes te racen met je belachelijk dure fiets.
 • C.W. Janszen

  2 jaar geleden
  De Veluwse bossen vallen onder Natura2000, een Europees programma om bijzondere biodiversiteit te behouden waar beheerders ook geld voor ontvangen. Tegelijk worden alle deuren open gezet om er een pretpark of sportterrein van te maken. Een ieder gun ik zijn pret, maar dan wel op een andere locatie. Onderzoek heeft aangetoond dat de nieuwe atb routes een slachting aanrichten onder reptielen en zeldzame broedvogels verstoren.
 • Bob Buckmann

  2 jaar geleden
  "Mountain"-bike. "Bos"-pad. Het heeft er, alleen al door de naam, in elk geval schijn van dat mountainbikes níet in een bos thuishoren maar op een berg. Het gedrag van de gemiddelde bezitters ervan bevestigt dat. Melle van der Meulen heeft dat hieronder helemaal Prima verwoord !!
 • E Naal

  2 jaar geleden
  Ik MTB ook. Betaal ook netjes voor een vignet en fiets op de daarvoor bestemde routes. De MTB routes liggen niet tot voor mijn huis dus een gewoon pad fietsen is onvermijdelijk. En soms is het ook vaak fijn om even door het bos te fietsen. Ik verniel niets, zoals iemand hier beweert en ik rijd ook niet als een gek. Waarom zou het bos alleen voor wandelaars zijn? Ebikes/scooters mag allemaal wel?
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Terecht..