Volledig scherm
Ramon Brugman in BinnensteBuiten © KRO-NCRV

Harderwijkse tv-kok leert Ermelo koken op inductie

De Harderwijkse tv-kok Ramon Brugman komt zaterdag 15 december naar Ermelo om uitleg te geven over koken op inductie. 

Hij doet dat in de duurzame voorbeeldwoning van Uwoon aan de Kievitstraat. Alleen bewoners van de Wijk van de Toekomst in wijk West krijgen een uitnodiging om een van de vier workshops te kunnen bijwonen. Inductie is een moderne manier van elektrisch (en dus gasloos) koken, waarbij niet de kookplaat, maar de pan zelf opgewarmd.

Ramon Brugman geeft tekst en uitleg over de mogelijkheden en onmogelijkheden van koken op inductie. Hij is  bekend van het dagelijkse programma BinnensteBuiten op NPO2. In het verleden was hij chef-kok van restaurant De Bank in Harderwijk. 

  1. Buurman neemt nog een limoncello
    PREMIUM
    column

    Buurman neemt nog een limoncello

    Bij de pranzo, de lunch, is het vaak al raak. Tja…., in dat ‘typisch Italiaanse restaurantje’ waar de lokalen ook luidruchtig tafelen, werkt iedereen behoorlijke hoeveelheden weg. En dan pas je je uiteraard een beetje aan de nationale mores aan, niet dan, ja toch? Integreren valt te leren. Aperolletje spritz vooraf en zet u ook maar direct een rode en een witte neer. Die stokdove zesennegentigjarige nonno met zijn drie kleinzonen die naast je zitten te eten, willen voortdurend met je proosten en het is onbeleefd ze af te weren. Ze laten nog wat flessen aanrukken en Salute dan maar weer, ‘op het leven’, schreeuwen wij de oude baas toe. Nog een Montenegrootje van het huis bij de espresso? Vooruit maar.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe