Volledig scherm
Victor Dijkshoorn van VIC Landscaping is de trotse eigenaar van het eerste vaatje Harderwijkse haring © Paul Hartman

Haringparty Harderwijk hoopt op vast honk

De jaarlijkse Haringparty in Harderwijk heeft 18.000 euro voor het goede doel opgeleverd. Het eerste vaatje haring ging naar het VIC Landscaping uit Amersfoort. De jaarlijkse fuif werd voor de dertiende keer gehouden en is uitgegroeid tot een van de grootste netwerkbijeenkomsten voor bedrijven in de regio rond de Hanzestad. 

Woordvoerder Thea Vink is tevreden met de opbrengst, maar eigenlijk nog meer in haar sas met de nieuwe locatie: tussen de twee bruggen op het Dolfinariumeiland. Ze hoopt dat ze daar de komende jaren mogen blijven staan, na een zwerftocht van drie jaar. Die wens hangt af van de snelheid waarmee de zogenaamde ‘commerciële plint’ (horeca) op die plek ontwikkeld gaat worden. De party stond altijd op de Vismarkt, maar vanwege protest van bewoners week het uit naar achtereenvolgens Strandeiland, de grote parkeerplaats van het Dolfinarium en nu dus het Dolfinariumeiland. ,,Heel fraai, vooral 's avonds met de lichtjes van de binnenstad. Past toch meer bij de uitstraling van dit evenement dan dat parkeerterrein.’’ Dat bij een overtrekkende donderbui iedereen even naar binnen moest vluchten, mocht de pret niet drukken. 

  1. Puttens schoolbestuur is niet bang voor uitspraak rechter over subsidie: ‘we hebben het nooit ontvangen’
    PREMIUM

    Puttens schoolbe­stuur is niet bang voor uitspraak rechter over subsidie: ‘we hebben het nooit ontvangen’

    Hoe de hoogste rechter ook oordeelt, René Hubregtse maakt zich geen zorgen over het voortbestaan van 'zijn’ scholen. De bestuurder van schoolvereniging CNS Putten heeft vandaag een geruststellende brief naar de ouders laten uitgaan. Aanleiding was het artikel dat er mogelijk vijf ton moet worden terugbetaald aan onderwijsminister Arie Slob. ,,Het is hooguit 143.000 euro, de rest van de subsidie hebben we nooit ontvangen.”

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe