Volledig scherm
Een idyllisch plaatje vanuit de nieuwe Oude School: blik op het terras met vijver. © 's Heeren Loo

Hart Oude School in Ermelo
gaat opnieuw kloppen

Het nieuwe centrum van 's Heeren Loo is klaar.  De volledig opgeknapte Oude School en het Kindcentrum worden woensdag officieel geopend. Het centrum met atelier, restaurant, bakkerij, kiosk, ijsmakerij en zalencentrum moeten het kloppend hart van de instelling en ontmoetingsplek voor Ermeloërs gaan worden. 

 Het oude schoolgebouw in Ermelo, een rijksmonument dat uit 1934 stamt, heeft acht jaar leeg gestaan voor er een nieuwe bestemming voor kwam. Cliënten die al jaren op 's Heeren Loo wonen hebben hier in de vorige eeuw nog les gehad. Het theehuis dat door veel inwoners van Ermelo bezocht werd, wordt gesloten. Alle medewerkers van het Theehuis en de Bovenkamer werken nu in het restaurant, de keuken of de bakkerij van de Oude School, 

Eigen brood 

Er zijn zes vergaderzalen met moderne middelen die gehuurd kunnen worden voor een zakelijke bijeenkomst en in het restaurant kunnen ook feesten en partijen gehouden worden. Tegen de instructiekeuken aan ligt de bakkerij waar eigen brood en patisserie geproduceerd zal gaan worden door de cliënten.

Observatiehuis 

In het Kindcentrum zijn het Observatiehuis en de Trekvogels gevestigd. In het Observatiehuis kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over diagnostiek, onderzoek en behandeling. Specialisten werken samen om de juiste begeleidingsstijl te achterhalen. Zodat de kinderen de beste zorg en begeleiding krijgen. 

Leerplicht

De Trekvogels is een combinatie van school en dagbesteding. Kinderen met een ernstige beperking gaan niet naar school maar ook zij hebben leerplicht. Bij de Trekvogels krijgen kinderen onder 18 jaar wel onderwijs. Het lesprogramma wordt samen met ZMLK-school De Lelie voor ieder kind op maat gemaakt.

  1. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

    Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Veluwe