Maria van Hulst kijkt vanuit haar woning uit op de Verkentoren en heeft slapeloze nachten van de jongeren die er vaak rondhangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maria van Hulst kijkt vanuit haar woning uit op de Verkentoren en heeft slapeloze nachten van de jongeren die er vaak rondhangen. © Henri van der Beek

Hattem jaagt hangjeugd weg met irritant geluid: test hier of jij het hoort

TestDe gemeente Hattem overweegt om hangjeugd te verjagen met de Mosquito-installatie: een hoge pieptoon die alleen jongeren tot 25 jaar kunnen horen. Al jaren worstelt de gemeente met hangjongeren die overlast veroorzaken en vernielingen aanrichten. Met name de oude Verkentoren is een geliefde spot. ,,Ik hoor ze midden in de nacht nog.’’

14 reacties

 • Eddy Dibbink

  1 jaar geleden
  0 van 4, kan ik niet kiezen... 🤔
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  Beste Willy, Ten eerste heb ik het niet over covid gehad, maar dat terzijde. Ik heb het er alleen over dat er in een dorpje met 15000 inwoners meer geklaagd wordt over overlast dan in bijv. Arnhem. Er zal ongetwijfeld overlast zijn, maar ik denk dat een Hattemer het nog geen dag zou volhouden in mijn straat waar dagelijks vuurwerk wordt afgestoken en vernielingen worden gepleegd. Ik ga daar alleen de politie niet voor bellen, die hebben wel wat beters te doen dan hangjongeren opjagen.
 • Willy Eshuis

  1 jaar geleden
  Beste Veerman en van Deventer Deze overlast heeft niks maar dan ook werkelijk niks met COVID te maken … Dit probleem bestaat al jaren !! Er zijn al verschillende pogingen gedaan om de overlast maar vooral ook de vernielingen tegen te gaan … Ik kan u verzekeren dat deze mevrouw al een hele lange adem heeft gehad .. Ik woon daar nl ook in de buurt .We nodigen jullie graag uit om een nachtje jullie tentje op te zetten in het parkje op de stadsmuur , kijken wie het hardst klaagt de volgende dag.
 • B. Veerman

  1 jaar geleden
  @Brem, ik vind het moeilijk te geloven dat er in Hattem meer overlast is dan in steden als Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen, maar toch wordt daar meer geklaagd dan in al die steden. Er zal vast wat overlast zijn, maar ook disproportioneel meer klagers.
 • Henk Brem

  1 jaar geleden
  Meneer Veerman, toevallig woon ik in het STADJE Hattem, ook nog eens vlakbij de plek waar de overlast is van de hangjongeren, ik ken u niet als buurman dus u weet totaal niet wat er aan de hand is hier.