Omdat er op de begraafplaats geen plek was voor het stilgeboren kindje van Talitha en haar man Denis, begroeven ze het in hun achtertuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Omdat er op de begraafplaats geen plek was voor het stilgeboren kindje van Talitha en haar man Denis, begroeven ze het in hun achtertuin. © Henri van der Beek

Hattemse Talitha begroef haar vroeggeboren kindje in de tuin, op de begraafplaats was geen plek: ‘Dit verdient niemand’

Verscheurd door verdriet om de dood van je vroeggeboren kindje en je dan ook nog zorgen moeten maken over waar je hem begraaft. Voor het zoontje van van Talitha van der Ziel en Denis Jolwa was geen plek op de begraafplaats in Hattem. Daarom kreeg hij een plekje in de achtertuin. Nu pleiten ze voor een eigen gedenkplek voor levenloos geboren kinderen. ,,Dit mogen andere ouders niet meemaken.”

6 reacties

 • Frans Esselink

  1 jaar geleden
  In ons beschaafde land mag dit niet gebeuren. Hoe mooi is het als het kind bij de grootouders kan zijn. Voor zo'n klein mandje moet er toch plaats zijn in het graf. Of heeft het te maken met dwarse ambtenaren? Gemeente verander je opstelling en maak een einde aan dit onmenselijke besluit.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Alsof het verdriet al niet groot genoeg is.
 • E Veldhuis

  1 jaar geleden
  Dit is mensonwaardig, dit zou nooit mogen gebeuren. Ieder mens jong of oud heeft recht op een plekje voor hun nabestaanden.
 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Vreemd van Hattem, raar verhaal van hun. Geen plek? Sorry, maar lijkt me stug, ikzelf heb ook op een Begraafplaats gewerkt, en deze afmeting kan makkelijk erbij. Nu hebben deze ouders een groot probleem erbij. Kan ik hier niet openbaar plaatsen. Maar vreselijk verhaal
 • Lida van Rijssen

  1 jaar geleden
  Dit is toch hartverscheurend. Hoeveel plek had het mandje ingenomen in het graf van zijn overgrootouders. Heel slecht en niet meevoelen met dit verdriet van de ouders Gemeente Hattem 💔
 1. Flevo Boys stunt en doet uitstekende zaken, zorgen nemen toe voor Olde Veste en VVOG haalt opgelucht adem

  Flevo Boys stunt en doet uitsteken­de zaken, zorgen nemen toe voor Olde Veste en VVOG haalt opgelucht adem

  Wie bij aanvang van deze speeldag had gezegd dat Flevo Boys Eemdijk met ruime cijfers zou gaan verslaan, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar de ploeg uit Emmeloord won toch écht met 5-2 en deed daarmee goede zaken in de strijd tegen degradatie. Ook VVOG kan terugkijken op een meer dan geslaagde middag, terwijl voor d’Olde Veste’54 de zorgen flink toenemen na het thuisduel met SDV Barneveld.