Emst vanuit de lucht. Aan de oostkant van het dorp ligt het terrein waar iedere zomer het dorpsfeest wordt gehouden. Maar dat moet mogelijk wijken voor de noodopvang van statushouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Emst vanuit de lucht. Aan de oostkant van het dorp ligt het terrein waar iedere zomer het dorpsfeest wordt gehouden. Maar dat moet mogelijk wijken voor de noodopvang van statushouders. © Archief/Bram van de Biezen

Heet avondje in Epe: ‘Wil niet dat er mensen naast ons komen wonen die ons als varkens zien’

De noodopvang van statushouders houdt de gemoederen in Epe al maanden bezig. Gisteravond konden - de veelal verontruste - inwoners hun zegje doen tijdens een door meer dan honderd mensen bezochte politieke vergadering. Daarbij spaarden ze de kool en de geit niet bepaald.

26 reacties

 • Wilbert Boekholt

  2 maanden geleden
  Hier naast komt een woning vrij stop er maar 7 Asielzoekers in want een paar jaar ervoor waren er ook, later bleek er 7 Asielzoekers te wonen. De gemeentes hebben geen zicht op wat er in die Asielzoekerhuizen gebeurd.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Erik Biesemaat, het stoort me in hoge mate dat er mensen zijn die onrecht niet willen rechtzetten.
 • ruud jan

  2 maanden geleden
  Op het Malieveld is nog ruimte voor container woningen. Dan woorden ze in een linkse omgeving opgevangen. Dat is goed voor de integratie en acceptatie is wetenschappelijk vastgesteld. Geef als linkse eens het goede voorbeeld zodat de rechtse kunnen zien hoe het ook kan.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ T. Klok, ik betaal als inderdaad linksgeoriënteerde Nederlander ook belasting. En van die belastingcenten worden burgers gecompenseerd die wat teveel belasting over hun riante vermogen betaald hebben. Val ik verder niet over. We kunnen nu eenmaal niet de volledige zeggenschap hebben over iedere euro die we aan belasting betalen. Maar het egocentrisme van rechts stoort me in hoge mate en niet alleen over het immigratieprobleem.
 • T. Klok

  2 maanden geleden
  @Biesemaat. Het is wel grappig hoe linkse mensen altijd hun oordeel klaar hebben, o zo sociaal en genereus zijn, maar hun idealen en hobby's in de praktijk door rechtse mensen betaald moeten worden. Ik zal niet onder stoelen of banken steken dat ik mijn belastinggeld liever aan andere zaken besteed zie worden dan aan immigranten. En dat is mijn goed recht, want het is per slot van rekening mijn eigen zuurverdiende geld.
 1. Dit (beschermde) beestje geeft discussie om woningen voor statushouders in Vaassen nieuwe wending
  Play
  PREMIUM
  met video

  Dit (beschermde) beestje geeft discussie om woningen voor statushou­ders in Vaassen nieuwe wending

  Ze reageerden woedend toen ze hoorden dat de gemeente Epe woonunits voor statushouders wil plaatsen ‘in hun voortuin’. Sinds ze hun gal spuiden, wachten omwonenden van de oude begraafplaats in Vaassen in spanning af of de gemeente wat met hun bezwaren doet. Hun verzet krijgt een nieuwe dimensie nu een das aan de Oude Apeldoornseweg komt snacken. ,,De leefomgeving van de das is beschermd. Stop hier dus mee.’’