Volledig scherm
Herman Bolhuis informeert ondernemers over duurzaamheid. © Gemeente Ermelo

Herman Bolhuis de boer op met duurzaamheid

Ermelo duurzaamheid Herman BolhuisERMELO - Herman Bolhuis is door de gemeente Ermelo aangesteld als 'ambassadeur duurzame ontwikkeling bedrijven'. Hij gaat Ermelose ondernemers informeren over hoe zij hun bedrijf energieneutraal kunnen maken, onder meer met behulp van zonnepanelen.

Bolhuis is al actief als 'ambassadeur werkgeversdienst-verlening voor re-integratie en maatschappelijk verantwoord ondernemen'. In die functie gaat hij bedrijven langs om te zien of er werkplekken zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Volgens wethouder Jan van Eijsden zijn steeds meer ondernemers bezig met duurzaamheid. Hij noemt Firma Kamphorst en Pieper als voorbeeld. Deze bedrijven zijn nu al energieneutraal. Ook pluimveebedrijf Tomassen scoort hoge ogen door de vele zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen. Meer ondernemers mogen dat voorbeeld volgen, vindt Van Eijsden.

De gemeente Ermelo heeft met ambassadeur Bolhuis afgesproken dat hij zoveel mogelijk de boer op gaat en bedrijven bezoekt. De gemeente meldt in een persbericht: ,,De gemeente, inwoners en bedrijfsleven zullen samen moeten optrekken om de nodige vaart te krijgen in de ambitie van Ermelo om energieneutraal te worden in 2030 en kilmaatneutraal in 2035. Om deze versnelling te verkrijgen moeten deuren van bedrijven worden geopend voor duurzame ontwikkelingen die bijdragen aan deze klimaatdoelstellingen. Het toevoegen van duurzaamheid aan het ambassadeurschap geeft hieraan een extra impuls.''

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe