Volledig scherm
PREMIUM
▶ Sonja Steinz van Manege de Ponyvrienden in Hattem maakt met drie kinderen een uitstapje in het bos op de Vuursteenberg. © Foto Freddy Schinkel

Het is druk op de Veluwse bospaden: hoe ontspannend is het daar nog?

ReportageSteeds meer mensen leven zich uit op de Veluwe. Wandelaars, fietsers, ruiters, hardlopers. De drukte zorgt voor spanningen op de vaak smalle, onoverzichtelijke paden en kruispunten van wegen en paden. Onze verslaggever Ronald Kamps neemt een kijkje in het bos en vraagt zich af: hoe ontspannend is de Veluwe eigenlijk nog?

De wandelaars: De eerste twee mensen waar ik voor stop, zijn twee vrouwen, oud-studiegenoten van de heao. ,,We hebben kortgeleden het wandelen ontdekt. En nu zijn we net met ons rondje begonnen”, zegt de rechter die een petje draagt. De eerste aanvaring van de ochtend hebben ze er al opzitten. ,,We liepen hier over het fietspad en toen kwam er een man op een fiets langs die een hele preek voor ons klaar had. Zo’n ouwe zemelaar. Aan de ene kant had hij natuurlijk wel een punt, maar het is de toon die de muziek maakt.” Ze hebben het erover dat ze onderweg zijn naar Herberg Molecaten. Koffie, een zonnetje, bijpraten en de zorgen weglachen, dat staat er op het programma.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe