Het zwaartepunt van Nederland ligt in Putten. Of nee, in Ermelo! Toch?

met videoWaar ligt het zwaartepunt van Nederland? Sinds 1983 wordt dit punt officieel geclaimd door de gemeente Putten, die de plek heeft aangemerkt met een steen. Maar nu eist buurgemeente Ermelo haar eigen zwaartepunt op. Huh?

8 reacties

 • Marco Wassink

  2 maanden geleden
  Ik heb die ring met steen ooit eens bijna opgetild, Tot er allemaal lucht uit kwam lopen, weer snel terug 🤡
 • Herman Elshof

  2 maanden geleden
  Aruba,Curaçao en Sint Maarten worden gemakshalve maar even vergeten?
 • Nicky56 xxxx

  2 maanden geleden
  Ik kan mij voorstellen dat dit punt zich verplaatst bijvoorbeeld door de afkalving van de kust en het aanleggen van het Markerwad.
 • Ab Logtmeijer

  2 maanden geleden
  Zoek ik beide plaatsen op op Google Earth, dan is het zwaartepunt bij Emelo op iets meer dan 4,5km Noord-Noord-west ten opzicht van het zwaartepunt bij Putten. Ga ik van het Puttense zwaartepunt 2km naar het westen dan kom ik in een caravanstalling aan de koekamperweg terecht.
 • Bob Buckmann

  2 maanden geleden
  De kaart is plat. Als je ook de hoogte van Nederland ten opzichte NAP meerekent en dus wat meer gewicht in het Oosten meeneemt dan schuift het magneetje dus ook iets op naar het Oosten en komt het precies op het plekje in het bos waar het oog nu ligt.
 1. Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér
  Liveblog

  Pijnlijke middag voor HHC, CSV Apeldoorn en DVS’33 knokken zich naar drie punten en SV Urk verliest wéér

  Zowel HHC Hardenberg als SV Urk stond na drie wedstrijden op negen punten. Waar HHC de goede start een passend vervolg gaf, raakte SV Urk de kluts kwijt. Ook tegen Staphorst kreeg Gert-Jan Karsten de boel niet op de rails. HHC Hardenberg heeft eveneens een teleurstellende middag achter de rug. Dat geldt niet voor CSV Apeldoorn en DVS’33. De ploeg uit Ermelo boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. Dat en nog veel meer kwam deze zaterdag voorbij in het liveblog.