In Apeldoorn gaan de stadsbussen minder vaak rijden, volgens het vervoerplan van Keolis.
Volledig scherm
PREMIUM
In Apeldoorn gaan de stadsbussen minder vaak rijden, volgens het vervoerplan van Keolis. © Rob Voss

Hoe de bus verdwijnt van de Veluwe, en minder gaat rijden in Zwolle, Deventer en Apeldoorn

De Veluwe wordt een busloos gebied als de plannen van vervoerder Keolis voor de nieuwe dienstregeling in 2022 doorgaan, waarschuwt reizigersvereniging Rover-Gelderland. Ook in en rond Apeldoorn, Deventer en Zwolle worden lijnen en ritten geschrapt. 

8 reacties

 • H.G, Galenkamp

  2 jaar geleden
  Nog even een toevoeging: uiteindelijk is de provincie de eindverantwoordelijke, die ging dus mee met de nieuwe opzet van Keolis. Misschien dat zij nog enigszins op de rem kunnen trappen bij de uitholling van de dienstregeling, alhoewel hun houding meestal meegaand is. Het is al maanden zichtbaar dat sinds de nieuwe concessie de deelscooter bij elke oude bushalte is te vinden, deze zijn direct in het gat gesprongen.
 • H.G, Galenkamp

  2 jaar geleden
  Dit ligt niet alleen aan corona , ik heb al in het begin van de nieuwe concessie aangegeven, wat Keolis nu doet is de nek omdraaien van de stadsdienst Apeldoorn. Neem bij ons lijn 11 die niet meer naar de stad gaat en je nergens meer kunt overstappen. Zodra dit werd ingevoerd bleven de reizigers die er waren gelijk allemaal weg. Wie zit er te wachten op een bus die om het kwartier over de Kayersdijk rijdt. En dan ook nog zeggen dat hierdoor het aantal reizigers zou toenemen.!!!
 • Rick Oudleusen

  2 jaar geleden
  Wij hebben bij Deltion veel, heel veel studenten die gebruik maken van de buslijn tussen de Veluwe en Zwolle. Ik hoor regelmatig klachten over te volle bussen. Het schrappen van deze dienst verbaast mij dus tenzeerste. Daarnaast is het uitbaten van openbaar vervoer niet alleen een kwestie van winst maken,, maar ook van sociale verplichtingen. Het wegbezuinigen van lijnen is ook verkeerd management, hiermee ontmoedig je meer en meer het gebuik van het OV.
 • Harry Brummel

  2 jaar geleden
  Reizen in met het openbaar vervoer wordt dus reizen met de 'Franse slag', ongelofelijk.......... KLM al van de Fransen.... Buslijnen vd Fransen......wanneer de NS??
 • H. Van den beld

  2 jaar geleden
  Nog even verder. Wij, als 65-plusser moeten jullie blij zijn, dat er passagiers zijn. Maar als jullie alles gaan schrappen is het logisch dat de bussen leeg blijven. Wij wonen in Apeldoorn, maar hoe komen wij bij familie in Elburg en Harderwijk ? In Nunspeet gaat alles mis.Gewoon weer het 65 plus kaartje aanschaffen, gewoon weer naar Elburg, Zwolle, Arnhem, Amersfoort kunnen met de bus, dan rijden jullie ook niet zo vaak met lege bussen. Ik heb mijn best gedaan dat jullie mochten blijven rijden