Volledig scherm
PREMIUM
Een vlag van Droomparken en Vitesse bij stadion GelreDome in Arnhem. © Pro Shots

Hoe de Veluwse droomsponsor van Vitesse voor sommigen een nachtmerrie vormt

Wanneer Vitesse morgen aftrapt voor het nieuwe voetbalseizoen, gebeurt dat met Droomparken als hoofdsponsor op het geel-zwarte shirt. De gedroomde geldschieter voor Vitesse. Maar voor enkele (oud-) bezitters van een recreatiehuis is de onderneming een nachtmerrie.

‘Wat heb ik gedaan?’ Joke* zit nog geen twee minuten achter het stuur van haar auto wanneer de wanhoop bij haar toeslaat.

Normaal gesproken is ze ‘ongelooflijk kritisch’, maar nu heeft ze zomaar tijdens een open dag van Droomparken haar handtekening gezet onder een contract. Even daarvoor had ze nog een rondje in een golfkar gemaakt over een lommerrijk recreatiepark. Joke zou euforisch moeten zijn, want ze is nu eigenaresse van een recreatiewoning op een toplocatie. Maar ze heeft spijt van de ‘krabbel’. ,,Achteraf de grootste fout van mijn leven.’’

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe