Bevolkingsgroei Veluwe 2010-2020
Volledig scherm
PREMIUM
Bevolkingsgroei Veluwe 2010-2020 © Anke Arts

Hoe het inwonersaantal van Harderwijk in 20 jaar met 8600 inwoners toenam

Harderwijk is deze eeuw explosief gegroeid. Tussen 2000 en 2020 kreeg de havenstad er ruim 8600 inwoners bij. Daarmee is Harderwijk verantwoordelijk voor meer dan de helft van de totale aanwas op de Noordwest-Veluwe in de eerste twintig jaar van deze eeuw. Epe en Ermelo bungelen helemaal onderaan qua bevolkingsgroei. Deze dorpen zagen hun inwonertallen met minder dan 1 procent stijgen. 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de verschillende gemeentes, die door de Stentor zijn verzameld. In alle gemeenten op de Noordwest-Veluwe, met uitzondering van Harderwijk, lag de bevolkingsgroei in de eerste twintig jaar van deze eeuw onder het Gelders en landelijk gemiddelde. In de periode 2000-2020 nam het inwonertal op de Noordwest-Veluwe toe met 15.195 mensen.  

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe