Een kapvlakte van 1 hectare groot bij een bos van Staatsbosbeheer in Ruurlo. Deze kap vond 3 jaar geleden plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kapvlakte van 1 hectare groot bij een bos van Staatsbosbeheer in Ruurlo. Deze kap vond 3 jaar geleden plaats. © Arjan Gotink

Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

  1. Parkmanager Peter Kwakkel telt zegeningen van duurzaam bedrijventerrein in Wapenveld-Noord
    PREMIUM

    Parkmana­ger Peter Kwakkel telt zegeningen van duurzaam bedrijven­ter­rein in Wapenveld-Noord

    Een aaneengesloten, toekomstbestendig en energieneutraal industrieterrein van de voormalige Berghuizer Papierfabriek, het Euromaterrein en het tussenliggende gebied. Totaal zo’n 60 hectare industrieterrein in Wapenveld-Noord waar zo’n 550 tot 600 mensen werk kunnen vinden. Die ambitie heeft eigenaar Van der Zeelaan Vastgoed neergelegd in een plan voor de toekomstige ontwikkeling.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe