Het kostte Robert Scholten (inzet) als wethouder de kop, de illegaal door de gemeente aangelegde uitritten aan de Rutgershof, op bedrijventerrein Kweekweg. De manier waarop de situatie is gelegaliseerd kan echter door de beugel, stelt de hoogste rechter nu vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kostte Robert Scholten (inzet) als wethouder de kop, de illegaal door de gemeente aangelegde uitritten aan de Rutgershof, op bedrijventerrein Kweekweg. De manier waarop de situatie is gelegaliseerd kan echter door de beugel, stelt de hoogste rechter nu vast. © Archief, Henri van der Beek / Inzet: Hans van de Vlekkert

Hoogste rechter keurt omstreden inritten in Epe goed, punt achter zwaarbeladen dossier

Het zorgde in Epe voor een bestuurscrisis, maar de hoogste rechter zet nu een punt achter het knallende conflict over twee uitritten die de gemeente illegaal liet aanleggen. Hoe de situatie uiteindelijk juridisch is ‘gerepareerd’, kan door de beugel, blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Het aangepaste bestemmingsplan wordt niet vernietigd.

  1. Alcides bekert door na strafschoppen, Activia eindelijk van de hatelijke nul af en Robur wint met ruime cijfers
    Liveblog

    Alcides bekert door na strafschop­pen, Activia eindelijk van de hatelijke nul af en Robur wint met ruime cijfers

    Alcides had het een tijdje lastig in de Hoofdklasse A, maar slaagde erin om de laatste twee competitieduels winnend af te sluiten. De ploeg uit Meppel begon zondagmiddag dus vol vertrouwen aan de bekerontmoeting met VV Emmen. Van harte ging het niet, maar Alcides bekert wel een ronde verder. In het liveblog hadden we ook uitgebreid aandacht voor de derde klasse D, waarin Robur et Velocitas met ruime cijfers won van Albatross en Activia eindelijk van de hatelijke nul punten af is. Ook Groen Wit’62 kwam in actie. Het echte spektakel bleef uit, maar interessant was de speeldag wel degelijk.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe