De wespendief.
Volledig scherm
PREMIUM
De wespendief. © AD

Houdt de wespendief na de windmolens nu ook zonneparken op de Veluwe tegen?

Frustreert de wespendief na de bouw van windmolens nu ook de komst van zonneparken op de Veluwe? Chint Solar Nederland wil op landbouwpercelen op Landgoed Quadenoord bij Renkum een zonnepark aanleggen. Maar het provinciebestuur wil geen vergunning geven. De reden? De wespendief. 

3 reacties

 • Saddy de Koning

  1 jaar geleden
  Moeilijk te geloven dat de provincie niet akkoord gaat met een zonneveld op onze mooie Veluwe .Er blijft nog zoveel agrarische grond over in Gelderland dat een dergelijke beslissing van de provincie Gelderland sterk lijkt op ambachtelijk geneuzel.
 • Coos Paulusma

  1 jaar geleden
  Sluit je aan bij 9 Europese landen die samen met Macron in Brussel pleiten voor het subsidiëren van kernenergiecentrales, net als biomassa, zonne- en windenergie. Dan ben je van bijna alle ellende verlost. 10 of 12 kleine centrales verspreid over het land, ter grootte van een normale fabriek en je hebt de schoonste energievoorziening die er bestaat. En onafhankelijk van wind of zon en zonder bossen te kappen. Wordt wakker!
 • Reinder Bosch

  1 jaar geleden
  Als er dan toch zonneparken moeten komen, dan hopelijk toch niet op de aangeduide plek. Een mooi stukje landbouwgrond. Leg zonneparken aan tussen industrieterreinen en woongebieden. En langs snelwegen. En op elk nieuw te bouwen bedrijfspand en waar mogelijk op elk bestaand bedrijfspand. Langs snelwegen, op geluidswallen. Op oude stortplaatsen. Op oppervlaktewater zonder recreatieve functie. En leg er een smalle strook struiken langs en klaar is kees. Maar niet op kostbare landbouw en natuurgrond