Volledig scherm
PREMIUM
Het geld dat gewonnen werd door Stichting Mensen in Nood 0341 is volgens Annemieke Simon (derde van links) zeer welkom als opstapje om een inloophuis te realiseren. © KRO/NCRV - Wim Kluvers

Huizen van vrijwilligers Stichting Mensen in Nood 0341 puilen uit: inloophuis met opslag is noodzaak

De opslag bij vrijwilligers thuis puilt uit en soms worden donaties afgewezen door gebrek aan ruimte. De Stichting Mensen in Nood 0341 is daarom naarstig op zoek naar een plek waar boodschappen uitgedeeld kunnen worden, mensen elkaar kunnen ontmoeten en ook het een en ander bewaard kan worden. De vijfduizend euro die de stichting won bij de actie Warm Hart van de KRO/NCRV is hiervoor een ‘opstapje’ zoals Annemieke Simon zegt. 

,,Sinds een jaar zijn we een echte stichting, met een bestuur en zo. We hebben er zelfs vrijwilligers bij gekregen. Maar we worden in onze mogelijkheden beperkt door gebrek aan ruimte", legt Simon uit. ,,Alles staat bij vrijwilligers thuis. Maar overal is het vol. Ook bij roerganger Anneke van Lingen. Mensen die bij haar brood of boodschappen kwamen halen, konden daar nog wel eens koffie drinken onder de veranda. Maar dat gaat niet meer. Daarvoor zijn we te veel gegroeid. We delen nu alleen nog uit en dat is niet erg persoonlijk. Heel jammer. Het zou mooi zijn als we een plek vinden waar de mensen wel even bij elkaar kunnen zitten. Voor de ontmoeting en een praatje.”

  1. Snackbar ’t Speuldje is net een buurtcentrum
    PREMIUM

    Snackbar ’t Speuldje is net een buurtcen­trum

    In snackbar 't Speuldje, aan de Garderenseweg in Speuld is het niet alleen de frituur die centraal staat. Eveline en haar dochter Isabel van den Broek draaien er hun hand niet voor om, om een gezellige activiteit op de kalender te zetten. Hierdoor is de snackbar zo’n beetje het epicentrum van het 750-inwoners tellende buurtschap. Voor komende vrijdag staat de wedstrijd Goede doelen sjoelen op de planning. ,,Dit hebben we nog niet eerder georganiseerd en we hebben geen idee wat het gaat worden'', lachen de organisatoren.

In samenwerking met indebuurt Randmeren

Veluwe